![]() |
![]() |
-MAjko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam witam
Jak zwykle bedziecie sie czepiac "było,szukaj,nie badź leniwy"- nie oto mi chodzi. Problem : Mam kod jakiegoś tam skryptu generującego obrazek Kod <.. reszta kodu imagestring($img, 1, $font_x, $font_y, $percent.'%', $font_color); header("Content-type: image/png"); imagepng($img); imagedestroy($img); Oko, wszystko ladnie pięknie, ale gdybym chciał ustawić jakie kolwiek tło sposobem <body background=img/label.jpg> - to gdzie kolwiek to wstawie - to juz nie zostanie wygenerowany obrazek, tylko krzak, lecz same tło zostanie ustawione jak trzeba. Jak zgrac jedno i drugie z sobą? Stosowałem ob_start(); ob_end_flush(); z szelkimi mozliwymi kombinacjami :| i nic ,lipa,dno. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wskazujesz, że skrypt generuje grafike (poprzez odpowiedni nagłówek Content-type) to nie możesz dołączać do niego kodu HTML.
-------------------- |
|
|
-MAjko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli nie ma innego sposobu? bo np ,umiejscowi powyzszy kod w zbiorze innych skryptów chyba sie mija z celem :| bo na stronie wygenerują sie krzaki.
A wrzucenie tego skryptu osobno do iframe daje taki sam efekt. Chyba zostaje mi mozliwosc jedynie zrobienie jakiegos klocka w tle tego obrazu by ten wtapial sie w reszte strony (jezli ma byc w iframie) ? Chyba ze mozna to ianczej zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
grafika.php:
strona.php/strona.html:
-------------------- |
|
|
-Majko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tylko powiedziec, LOL.
To wystarczyło wysiwietlic jako wykly obrazek tagu IMG! ![]() W kazdym razie dzienix. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 07:12 |