![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
staram sie zmienic kolory wyswietlane przez te funkcje, w szczegolnosci chodzi o jeden kolor, ktorym wyswietlane sa komentarze, probowalem tak ale nic to nie daje
[php:1:57e8368426]<?php echo str_replace("#FF9900", "black", show_source("html/web/php/$s.txt")); ?>[/php:1:57e8368426] -------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem heh szybko no ale coz post juz sie wyslal, ale moze komus sie przyda, dodalem w celu wytlumaczenia opisy mniej znanych funkcji:
[php:1:ec98b0eabe]<?php ob_start();//wlacza buforowanie wyjsciowe show_source("html/web/php/$s.txt"); $t = ob_get_contents();//zwraca zawartosc bufora wyjciowego ob_end_clean();//czysci bufor wyjciowy i wylacza buforowanie $t = ereg_replace( "color="#FF9900"", "color="black"", $t); echo $t; ?>[/php:1:ec98b0eabe] -------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
a wystarczy skorzystać z ini_set() i opcji:
Kod highlight.bg
highlight.comment highlight.default highlight.html highlight.keyword highlight.string -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak nie wystarczy ?
[php:1:445ba25f16]<?php echo str_replace("#FF9900", "black", show_source("html/web/php/$s.txt",TRUE)); ?>[/php:1:445ba25f16] |
|
|
![]()
|
|
sprawdz
![]() -------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzilem. Dziala. Jakies pytania ?
|
|
|
![]()
|
|
ciekawe , w ktorym miejscu :wink:
-------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Arrow, nie widzę powodów twojego 'cynicznego' zachowania. Czemu stwierdzasz, że skrypt Ubottd'a powinien nie działać, skoro jest napisany poprawnie?
Jeżeli zauważyłeś jakaś nieprawidłowość - to ją podaj. Jeśli nie - wstrzymaj swoje mało wnoszące komentarze. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
nie w tym rzecz ...
ale probowalem rozne sposoby miedzy innymi rowniez ten podany przez kolege Ubottd'a, i nie sprawdzil sie on, bo gdy mozna bylo w ten latwy spoosb to nie bawilbym sie w przchwytywanie bufora .... z nienacka mowi mi ze ten sposob dzial, nie mowiac na czym go testowal, bo ja testowalem na kilkum serwerach Unixowych i nic .... moze przesadzilem z cynizmem, ale pdpowiedz na moje stwierdznie "sprawdz" tez nie byla go pozobawiona.... eh .... ![]() a wiec skrypt Ubottd'a, nie jest napisany nie poprawnie, nie ma w niz zadnego bledu, ale niestety ma jedna powazna wade poprostu nie dziala(no ale to moze tylko jak ja sprawdzam ![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie sposob uboottd'a pieknie dziala,
chyba nie zauwazyles dodatkowego argumentu TRUE w funkcji show_source ( w php od ver 4.2.1) -------------------- /maggot/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale probowalem rozne sposoby miedzy innymi rowniez ten podany przez kolege Ubottd'a, i nie sprawdzil sie on, bo gdy mozna bylo w ten latwy spoosb to nie bawilbym sie w przchwytywanie bufora ....
To bardzo dziwne bo w ten sam spsób napisałem kolorowanie składni na to forum, bez żadnego buforowania. Czy mi się zdaje czy działa? Cytat z nienacka mowi mi ze ten sposob dzial, nie mowiac na czym go testowal, bo ja testowalem na kilkum serwerach Unixowych i nic ....
Forum.php.pl stoi na linuxie, a ja mam winde... Hmmm Cytat [...] ale niestety ma jedna powazna wade poprostu nie dziala(no ale to moze tylko jak ja sprawdzam
![]() ![]() Bzdura... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
przepraszam moja nie rozwaga, porostu w skrypcie byl inny kolor, nie kolor podopisu takze dziala tylko ze poprostu zmienial inny kolor,
jeszcze raz przepraszam ![]() -------------------- Pozdrawiam Bartosz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:49 |