![]() |
![]() |
-inprogs- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam pytanko, czy jak uzywam funkcji session_set_cookie_params ... czy uzytkownik ktory ma wylaczone ciastka, bedzie na nia wrazliwy ? tzn. Czy gdy ustawie czas sesji, to ten ktos bez ciastek jest tym ograniczeniem objęty ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co ma piernik do wiatraka?
![]() -------------------- Warsztat: Easy PHP 1.7:Apache 1.3.27|PHP 4.3.3|PHPMYADMIn 2.5.3|MYSQL 4.0.15
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 6 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMO tak, takich rzeczy nie robi się na ciasteczkach...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja ta odnosi sie wylacznie do ciasteczek wiec ogolnych ustawien sesji tym nie zmienisz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja pytalem, yyy ;]
Powiedzmy ze mam ograniczenie 3 minut, po ktorych musi zniknac sesja, gdy user niaktywny, teraz jesli ktos nie akceptuje ciastek, zostanie tym ograniczeniem objety ? czy bedzie mogl byc nieaktywny do czasu domyslnego wygasniecia sesji ? Chodzi mi o to jak zmienic timelif-a dla ludzi ktorzy nie obsluguja ciastek.... nie chodzi mi o przechowywanie sesji do 3 minut, po zamknieciu przegladarki, tylko 3 minut nieaktywnosci. bo u userow bez ciastek automatczne zamkniecie przegladarki to zniszczenie sesji. poprostu chce aby Ci ktorzy nie maja ciastek, gdy nie sa aktywni od 3 minut, sa automatycznie niszczeni nie wiem czy kapujecie ;] edit: no dobra to jaka funkcja odnosi sie do OGOLNYCH ZASAD SESJI, tego slwoa mi brakowalo ;] Ten post edytował pirat 14.05.2005, 18:40:39 -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 446 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
msession_timeout
tego mi brakowalo ![]() ![]() -------------------- Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało, kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje.
Czasami myślę, iż Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje zdolności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:29 |