![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema mam takie pytanie jak przekazać zmienną php z popupa do strony z której popup był wywolany i czy się wogóle da
![]() Dzięki za pomoc Ten post edytował JOHNY 13.05.2005, 22:36:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest fragment przykladowego kodu wywolanego popupa. Opener.location odwoluje sie do adresu okna z ktorego jest wywolywany popup. Dalej juz chyba wszystko wiadomo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No w zasadzie działa ale jest problem w tym że nie da się zaladować 2 zmiennej z innego popupa do tego samego pliku bo po refresh tamto znika z zostaje to co przekazalem z 2 popupa
![]() A w nie da się jakoś przekazać ![]() Ten post edytował JOHNY 14.05.2005, 17:45:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale czy jak otworze np najpierw 2 popup a potem 1 to czy nie bedzie kolidować i się nie zchrzani
![]() Obednie wymyśliłem coś innego a w zasadzie 2 rzeczy i chce skonsultować to z wami czy to dobry pomysł 1. na końcu skryptu upload-a po wykonaniu upload dodałem kod php odnośnie jawy w popup1.php i popup2.php - odpowiedzialny za upload 'big' i 'small'
i teraz wywali mi do przegladarki adres typu http://cośtam/sciezka/index.php?dir_upload...ir_uploadsmall= No i ok przekaze pustą zmienną small oraz big z adresem img (oczywiście w index.php wszystko by grało jakby się dało jeszcze dodać // dodatkową funkcje w javie co by sciągala zmienną dir_uploadbig lub dir_uploadsmall z adresu ale nie wiem czy się da bo na javie się nie znam 2. No ten sposób chyba bardziej przystępny poprostu wlepić mu w adres ścieżki wywołującej popup zmienne $dir_uploadbig i small jak global nie wykryje to właduje puste zmienne (co jest bez różnicy na 1 etapie) a potem wywołanie 1-go popupa upload/reload + dodanie zmiennej do globala w tym momęcie już mamy 1 zmienna z globala i upload do 2 folderu Nie wiem czy dosyć jasno to napisałem ale chyba uchwiciliście co i jak Qrde nie zadziała tak bo nie przekaże mi scieżki w /images/big/lol.gif przy wywolaniu popupa jedyna szansa w javie Ten post edytował JOHNY 14.05.2005, 21:08:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 20:07 |