![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
mam taki problem z automatycznym logowaniem:
dostęp do kilku funkcji prostej aplikacji maja tylko zalogowani użytkownicy.wszystko działa na sesjach bez problemu. Przy rejestracji uzytkownika wstawiłem pole checkbox, jeśli użytkownik zaznaczy checkbox podczas rejestracji wysyła się stosowne cookie. W nagłówku strony następuje sprawdzenie, czy jest zmienna $_COOKIE[..], jesli tak ustawia $_SESSION[..]i przeładowuje stronę. No więc rejestruję usera, strona sie odświeża i zostaje automatycznie zalogowany, ale czemu gdy wyłączam i włączam dowolna przeglądarkę user nie jest zalogowany. tak jakby cookie juz nie było? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawiłeś dobry czas życia ciacha? Pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
zignorowałem ten parametr parametr, na razie w fazie testów ustawiłem tylko takie cookie, ale chyba wystarczy?
setcookie('user',$user); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zerknij może jednak do manuala, a nie dziw się, że ciacho się kasuje przy zamknięciu przeglądarki...
|
|
|
![]()
|
|
co slepemu po oczach... dzięki za wskazanie drogi, to chyba przesilenie wiosenne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:22 |