![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc dlaczego po wylogowaniu (wykonanie kodu $_SESSION=array(); oraz session_destroy()
![]() Jak mam zrobic zeby po wylogowaniu (patrz wyzej) i ponownym zalogowaniu bez zamykania przegladarki session_id() zwracala mi inny identyfikator sesji? Dlaczego tak sie dzieje skoro sesja jest niszczona?. P.s. Nie uzywam ciastek gdyz zmienne sesyjne sa mi jedynie potrzebne w czasie sesji a identyfikator sesji potrzebuje raczej jako indeks w tabeli (bez kombinowania z liczbami losowymi) Dzieki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zajrzyj do manuala http://pl.php.net/manual/pl/function.session-destroy.php i poczytaj, a będziesz wiedział.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ok...po dodaniu
faktycznie zmienia identyfikator przy logowaniu. aLe nie wyjasnilo mi to dlaczego mam ciastko ktorego nigdzie nie ustawialem ani nie wysylalem. Jedyne co mam w skryptach to session_start().Czy to automatycznie wysyla ciastko? ...i jeszcze jedno..dlaczego zastosowane jest w powyzszym kodzie -42000.Czy jest to domyslna wartosc na jaka ustawione jest ciastko przez przegladarke? czy rownie dobrze mozna wpisac -1 ,jak czesto sie robi, bez zbednego ryzyka? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 21:48 |