![]() |
![]() |
-czaroo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Na samym początku zaznaczę, że nie mam wiele wspólnego z php i sql, głównie z takiej przyczyny, że przydaje mi się to jakoś raz na dwa lata ![]() Mam taki mały, prosty skrypcik do formularza, wszystko wydaje się być ok tylko chyba wpisuję złe polecenia do wykonania tego...nie wiem, przeszukałem kilka portali z pomocą, ale nie bardzo wiem o co pytac w wyszukiwarkach, jak patrzyłem inne kody towygląda to tak samo i działa więc nie bardzo wiem co jest źle tutaj...
Formularz jest jak widać na GET, ma tworzyć oddzielne tabelki, dla każdego wypełnionego ![]() Będę wdzięczny za sugestie ![]() --- Prosze uzywac [php] do umieszcznia kodu php hwao |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1 uwaga dlaczego dla kazdego usera tworzysz osobna tabele, jak dla mnie to jest rozwiazanie bardzo nieoptymalne.
2. Jak wywolujesz zapytanie masz blad. resource mysql_query ( string zapytanie [, resource identyfikator_połączenia [, int typ_wyniku]] ) W Twoim kodzie wywolujesz 2 razy mysql_query po co? Powinno byc mysql_query($wysl, $dbh); -------------------- |
|
|
-czaroo- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak mysle ze jest ono nieoptymalne ale nie mialem innego pomyslu - ja nie znam sie na tym za bardzo
![]() jest 2x poniewaz juz probowalem poprostu roznych mozliwosci ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Nie można poprostu zrobić tabeli members i tam wrzucać info o użytkowniku ?
potem INSERT INTO i operujesz na id użytkownika... |
|
|
-Czaroo- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Skopiowalem dla pomocy formularz i kod php po zmianie, dzieukuje za rade dot INSERT ![]() ![]()
formularz: |
|
|
-Czaroo- |
![]()
|
Goście ![]() |
W kazdym razie w wyzej wpisanych kodach dalej gdzies czai sie blad :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Wywal wszystkie @ i daj zaraz po <?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyskakuje taki tekst:
Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/eter/public_html/rap.php on line 29 Tyle ze linia 29 po dodaniu to 30 tutaj na gorze ![]() Ten post edytował Czaroo 1.05.2005, 18:49:50 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, teraz wyglada to tak, blad wyskakuje ten sam, tylko, że w linijce 51(tutaj 52)
Parse error: parse error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/eter/public_html/rap.php on line 51 Ten post edytował Czaroo 1.05.2005, 21:38:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$wysl = 'INSERT INTO `Raporty` (`id`,
`Nick`, `GG`, `PlanetaG`, `Kolonia1`, `Kolonia2`, `Kolonia3`, `Kolonia4`, `Kolonia5`, `Kolonia6`, `Kolonia7`, `Kolonia8`, `LM`, `CM`, `MT`, `DT`, `K`, `OW`, `B`, `REC`, `SS`, `N`, `GS`) VALUES ('', '.$_POST['nick'].', '.$_POST['GG'].' i tak dalej zmien to i sprawdz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Miało być tak?
Więc błąd wyskakuje przy linijce czyli tak jakby wszyskie byly zle bo sa przeciez tak samo pisane... |
|
|
![]()
|
|
Mam nadzieje ze Twoj problem sie juz zakonczy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
yupi
![]() ![]() dzieki ! to juz Cie z tym nie bede mordowal ![]() ale musze dorobic jeszcze edycje oraz przegladanie, wiec mozliwe ze Cie jeszcze pomecze ![]() a tak na marginesie dlaczego tam tak duzo znaczkow? za 100lat bym sie tego nie domyslil O_o |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Songoqu I MI tez podzialalo!
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam,
Tak jak mówiłem muszę dorobić jeszcze edycje po nicku oraz wyswietlanie bazy na stronie ![]() Nie wiem czemu ale w tym kodzie nie wykonuje update (zadnych bledow tylko pisze mi "Blad w wysylaniu" z $k) :/ macie jakies sugestie?
Druga sprawa to wyswietlanie...nigdy tego nie robilem, zapewne jest to banalne ale jak juz pisze posta to zapytam - jak wyswietlic na www zawartosc bazy? Bo polecenie sql znam ale jak sie je wywoluje? Probowalem echo ale jakos nie dziala ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Czaroo @ 2005-05-03 00:18:27) Druga sprawa to wyswietlanie...nigdy tego nie robilem, zapewne jest to banalne ale jak juz pisze posta to zapytam - jak wyswietlic na www zawartosc bazy? Bo polecenie sql znam ale jak sie je wywoluje? Probowalem echo ale jakos nie dziala ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki !
Wyswietlanie dziala ![]() Moglby mi ktos jeszcze powiedziec jaki jest blad w tym update? Wpisywalem to wg poprzednich rad ale nie chodzi :/ Cytat(Czaroo @ 2005-05-02 22:18:27) Nie wiem czemu ale w tym kodzie nie wykonuje update (zadnych bledow tylko pisze mi "Blad w wysylaniu" z $k) :/ macie jakies sugestie?
Ten post edytował Czaroo 3.05.2005, 14:02:00 |
|
|
![]()
|
|
Jaki błąd dostajesz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:28 |