![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: Millhaven Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!!(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym stworzyć księge gości...lub jeżeli ktoś gdzieś znajdzie skrypt to się nie obraże:)Księga nie musi być bardzo rozbudowana wystarczy data, nick...ale ważne aby każdy wpis był poprzedzony "zmienna0", "zmienna1" itp itd...czyli aby każdy kolejny wpis miał odpowiednio zmienna x+1 ktoś mógłby mi pomóc? p.s.tylko uprzedzam, że jestem początkujący więc prosiłbym o nie nakładanie na mnie np. modyfikacji jakiś skomplikowanych skryptów! :wink: pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na poczatek wystarczy jak uzyjesz googli i wpiszesz magiczne slowo. jakie?? pomysl to nie boli
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2003 Skąd: Millhaven Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echhhh...to może inaczej:(
jak zmodyfikować księge gości aby do każdego wpisu dodawano "zmienna1" czyli zmienna x+1 (patrz wyżej) pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuję ten wątek przenieść do Hydeparku do wątku Humor (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif)
A moze stworzyć całkiem oddzielne subforum gdzie będą przechowywane podobne "perełki" (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif) :?: |
|
|
![]()
|
|
dzieki!!
jak nie masz zamiaru pomagac to lepiej sie nie odzywaj dobra? pisałem że jestem początkujący w php i nie mam pojęcia czy przypisanie zmiennej to jakiś większy problem czy nie! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz sobie na swoje obydwa posty - czym ten drugi różni się od pierwszego? W końcu napisałeś "inaczej"...
|
|
|
![]()
|
|
pisząc inaczej miałem na myśli temat zawęzić tylko do jednego problemu...jak przypisać te głupie zmienne
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Do czego przypisać?
Do pliku? Do bazy? Do helikoptera? Nieprecyzyjne pytanie. --- Może chodzi Ci o coś takiego: 1. Pobierz linię z pliku 2. dodaj "costam"+"pobrana_linia" 3. wstaw linie w tablice 4. jesli nie koniec pliku wroc do 1 5. zapisz tablice do pliku. |
|
|
![]()
|
|
plik tekst.txt powinien wyglądać tak:
zaladowany=tak&zmienna0=zero00&zmienna1=jeeden1111&zmienna2=dwadwa.22.22&zmienna3=trzy33..3&zmienna4=4cztery44 Tylko oczywiście to są wpisy do księgi gości więc pomijam już nick i date wpisu... pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Czy mógłbym prosić bardzo kogoś o pomoc..??jeżeli to jest problem to napiszcie mi chociaż o tym...
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zacznijmy od początku.
:?: Ja wygląda teraz ten plik? :?: Jak wygląda sktypt, który tenże plik tworzy? :?: Skąd sie mają wziaść te rzeczy które chcesz dodać do linijek? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:42 |