![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje pomocy prz skrypcie który wpisuje dane z formularz do bazy mysql skorzystałem w nim ze zmiennej
TO jes skrypt skrtocony ale w nim mam wicej danych oczywiscie i mam taki problem bo cos mi to nie działa zakazdym razem kiedy sprawdza mi formularz czy wszystkie dane zostały wpisane to pokazuje błą musze wpisywac wszyskie dane a chcem zeby np te pola ktore musza być wypenione zeby dana osopba wypełniła w formularzu a te które mozna opuscic (NULL) zeby nie trzeba było wypełniac a i jeszcze mam pytanie jak najlepij zrobic statystyka zapytan np(o miasto , naziwkos....) do bazy danych z pozimu strony www zeby była widoczna?? mam nadziej ze rozumiecie o co mi chodzi Pozdrawiam Ten post edytował Grizzli 11.04.2005, 02:22:00 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jeśli to co nie trzeba wypełnić to nie bierz w warunek. Nie wiem w czym problem. Ewentualnie jeszcze możesz zrobić, że jeżeli pole jest puste i nie wymagane to przypisać mu null, czyli $zmienna='null';
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2004 Skąd: Taka wiocha koło Cieszyna :P Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak :
Wiem ze to kawalki kodu dales, ale pisze o tym co widze ten if , nie widze ani jego zakonczenia , ani else... pozatym jak rozumiem formuarz przekazuje ci dane przez get(method=get) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) (lepiej zmien na post-dane z get beda widoczne na pasku adresu i ich "długosc" jest ograniczona ) a co ze statystyka to za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac , mozna by stworzyc dodatkowa tabele,lub pliki txt i tam przechuwywac ilosc zapytan do roznych tabel w bazie Na przyszłość dawaj lepiej nieokrojony kod ... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
j00seph Taki kod php znalzłem co do spraawdzania czy dane te co musz byc wypelnione w formularz zostały wypelnione tyle ze własnie robiłem to z ech else ale za kazym razem pojawia mi sie ze dane nie zostały wpisane choc je wpisałem
Moze ktos wie jak to przerobic zeby działo Mi cały czas wyswietla ze dane nie zosatły wprowadzone do formularz choc je wprowadziłem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Użyc tablic superglobalnych.
|
|
|
![]()
|
|
razumiem a cos wiecej jak to zapisac
tablice globalne to php.ini sie zmina oile mi sie dobrze wydaje dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
$_POST, $_GET etc... przy włączonym safe_mode nie trzeba ich używać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.09.2025 - 16:00 |