![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem czysto teoretyczny.
Powiedzmy, że chcę zamienić na coś tekst pomiędzy "start a" i "koniec a" gdzie: a = a-z9-9... ale nikt nie wie konkretnie co to jest Np. $string =: '-- start qwerty --jakis tekst-- koniec qwerty --' Napisałem coś takiego z góry założonym przekonaniem, że działać to nie będzie:
Co powiniennem zrobić, aby funkcja działała po mojej myśli? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie poprostu:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe nie.
Skrypt w ostatniej fazie wyczyszcza plik *.tpl z części kodu, którym nie kazano się wyświetlić. Oryginalny, nie przykładowy kod to np.: <!-- IF show_prolog -->Prolog: {prolog}<!-- ENDIF show_prolog --> Więc, chodzi mi o coś takiego, aby instrukcja warunkowa wyszukiwała tekst: <!-- IF xyz -->(.*?)<!-- ENDIF xyz -->, tylko wiadomo, że xyz były takie same w obu przypadkach, żeby np. jeżeli mam kilka takich instrukcji nie skracała sobie pracy szukając najbliższego <!-- ENDIF ([a-z0-0-_])+. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki FiDO!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:26 |