![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prosze o ocene zwlaszcza wygladu strony, gdyz skrypt to zwykly cms, choc mocno usprawniony innymi skryptami. Chodzi zwlaszcza o to jak czachowuje sie pod roznymi rozdzielczosciami i przegladarkami. Prosze takze powiedzec co maznaby zmienic, aby bylo lepiej. oto link: trucker.waw.pl
>>> strona zostala zmodernizowana od ostatniego postu an tym forum. Ten post edytował trucksweb 7.04.2005, 09:17:29 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W 800 x 600 nie mieści się.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie bede musial zmniejszyc szerokosc tabel.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwagi:
- góra ciut za duża przez tą reklamę, ale nie jest źle (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) - sekcja "na forum" - zrób z tych punktów listę uporządkowaną, będzie to estetyczniej wyglądało - odnośniki "czytaj więcej" - wydaje mi sie że bez tych borderów będą lepiej wyglądać, albo może zrób je bardziej wtopione w tło Niewielkie błędy: - obrazek firefoxa nie mieści sie w prawej kolumnie, przez co powstaje brzydki efekt - w stopce coś nie tak jest ze strzałkami które zapewne mają przewijać stronę do góry |
|
|
![]()
|
|
ok, wieczorem sie tym zajme.
Cytat - sekcja "na forum" - zrób z tych punktów listę uporządkowaną, będzie to estetyczniej wyglądało nie zabardzo wiem jak to zrobic. moze bez tych cyfr przed nazwa posta?? Ten post edytował trucksweb 7.04.2005, 11:55:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem w jaki sposób generujesz te wiadomości, ale skoro masz możliwość robić ręcznie to wypunktowanie to w postaci listy też dać się powinno (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
ok.zobacze co uda mi sie zrobic.
>>buttony juz poprawilem- wykasowalem te obramowanie w "czytaj wiecej" >>i juz dziala kierowanie do gory w stopce-brakowalo ">" Ten post edytował trucksweb 7.04.2005, 12:27:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wiem, kiedys wykasowalem skrypty odpowiedzialne sa kodwanie do xhtml, mam zamiar je wrzucic ponownie ale nie dzis. valilatory najczesciej sprawdzaja wszystkie strony w cms'ie i nie jestem w stanie zmienic kazdego bledu. chodzilo tylko o wyglad- ze skryptami wiem ze najlepiej nie jest:(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona ładna, w 1280x1024 wygląda dobrze, dalej się nie mieści w 800x600 tak ze 30px wystaje.
Rozwiązaniem byłoby zlikwidowanie tego szarego marginesu z lewej. Co do standardów, to wystarczy zmienić doctype'a z XHTML na HTML 4.01 Transitional wstawić na samej górze strony ini_set( "arg_separator.output", "&" ); i powinno być valid (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grafika bardzo przyjemna. Strona dopasowuje sie do rozdzielczosci ekranu - tu duzy plus - ale nie miesci sie w 800x600
Przy wiekszych rozdzielczosciach (IE i Netscape) tworzy sie pustka po prawej u samej gory - moze wystarczy tylko rozciagnac ten pomaranczowy pasek w prawo albo wysrodokac logo i menu? Ale pod Opera jest zupenie inaczej - logo i menu sa po prawej a na srodku jest bialo! Obrazek Firefoxa rozwala troche prawa strone. Po lewj (pod menu) na dole jest bialo a po prawej jest tlo do samego dolu - daj to tlo rowniez po lewej. Po lewej tam gdzie sa linki do forum sprzydaly by sie lekkie marginesy. Naglowki newsow mogly by byc bardziej wyraziste. Przycisk [czytaj calosc] pod kazda przegladarka inaczej sie zachowuje: Pod IE jest zawsze obramowaie. Pod Opera obramowanie pojawia sie po najechaniu myszka - co powoduje poruszenie calej strony ponizej. Pod Netscape wogule nie ma obramowania. Muszisz potestowac strone na roznych przegladarkach bo lekko sie rozni. I jeszcze walidator |
|
|
![]()
|
|
Cytat Obrazek Firefoxa rozwala troche prawa strone. Po lewj (pod menu) na dole jest bialo a po prawej jest tlo do samego dolu - daj to tlo rowniez po lewej. Przycisk [czytaj calosc] pod kazda przegladarka inaczej sie zachowuje: Pod IE jest zawsze obramowaie. Pod Opera obramowanie pojawia sie po najechaniu myszka - co powoduje poruszenie calej strony ponizej. Pod Netscape wogule nie ma obramowania. wiec nie wiem co sie dzieje wykasowalem obramowanie przyciskow "czytaj calosc" wykasowalem cale cache przegladarek i jest bez obramowania. to samo dotyczy logo firefox'a jest juz zmniejszone. Cytat Co do standardów, to wystarczy zmienić doctype'a z XHTML na HTML 4.01 Transitional wstawić na samej górze strony ini_set( "arg_separator.output", "&" ); i powinno być valid skoro tak to nie ma problemu, postarm sie pozamieniac znczniki.(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) reszte uwag postaram sei jaknajszybciej wprowadzic to strony. dzieki wszystkim. Ten post edytował trucksweb 7.04.2005, 13:46:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sam top strony) R E K L A M A ...a ja chciałem oceniać reklamę jako logo strony... rzeczywiście jest ona trochę za duża, przydałoby się trochę ją zmniejszyć --- hwao :-) |
|
|
![]()
|
|
to jest 8, no ale zmniejsze ja na 5 moze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
juz zmniejszona. Ten post edytował trucksweb 7.04.2005, 14:47:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mnie sie stronka podoba - jesli sie nie myle, to pokazywales na tym forum inna odsłone tej stronki - ta jest fajniejesza - bardziej przejzysta. jak dla mnie to 7+/10 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(_Mateo @ 2005-04-08 11:04:46) M jesli sie nie myle, to pokazywales na tym forum inna odsłone tej stronki zgadza sie. bkilka dni temu byla wersja z templatka zrobiona w photoshopie, jednak, ze napotkalem na liczne problemy z dostosowaniem jej do cm'sa(rozszerzanie table itp) zrobilem nowa templatke. ciesze sie ze sie podoba:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 15:28 |