![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: Małopolska, Tarnów Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam! Dziś po raz drugi
Jak mogę zrobić takie coś, że z listy wbieram dowolny plik tekstowy (który jest już stworzony i posiada już tekst) i obok w polu tekstowm <textarea></textarea> pojawiła by się zawartość pliku tekstowego wybranego z listy i gdy bym coś wtym zmienił to b się to zapisało |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I znów będziesz czekał na gotowca czy pokażesz, że coś próbowałeś ?
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Swojego czasu też budowałem cos takiego => http://forum.php.pl/index.php?showtopic=23938&hl=online. To powinno Ci pomóc, a jesli chcesz gotowca to nie ten dział... Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: Małopolska, Tarnów Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jestem dopiero początkow.
Ale mam jakieś pomysły na to, tylko nie wiem jak to wszystko włożyć w kupę i żeby działało ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może wykaż jakąś inicjatywe .. przczytaj jakiś kurs ... bo jeśli nie znasz podstawowych znaczników takich jak kropka łącząca 2 ciągi znaków ...
Może najpierw coś poczytaj ... później postaraj się zrobić sam .. przyjdź spytaj o to czego nie rozumiesz ... a nie wpadasz i mówisz ... "Jak zrobić to", "Jak zrobić tamto" Na tym forum się pomaga rozwiązać problem a nie pisze gotowce dla kogoś kto w ogóle się nie stara. fopen() - Otwiera plik fread() - Czyta z pliku fwrite() - Zapisuje do pliku fclose() - Zamyka plik Czego więcej potrzeba ? Chęci ... Pomyśl co by trzeba zrobić ? 1. Otworzyć plik (funkcje do tego znasz) 2. Wczytać plik (funkcje do tego znasz) 3. Wstawić do text area (<textarea name='nazwa'>trescZpliku</textarea>) 4. Zapisać plik (funkcje do tego znasz) 5. Zamknąć plik (funkcje do tego znasz) Wykaż troche inicjatywy -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Tylko ja robię tak, że proszę o podany skrypt później go analizuję. To nie jest tak że ja go skopiuję i to zostawię. Nie Ja te skrypty co tu mi odpisujecie to ja je analizuje i staram się je zastosować w innch przypadkach
|
|
|
![]()
|
|
To teraz zróbmy odwrotnie.
Ty napisz ... my przeanalizujemy i powiemy co jest nie tak ok ? -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
To jest tak
Ten skryp służy, aby wpisać do niego tekst i zapisać do pliku "dane.txt" (znam ten skrypt prawie na pamięć ![]()
I teraz trzeba zrobić, aby plik "dane.txt" znalazły się w <tekstarea> w tym miejscu</textarea> więc można wykorzystać opcję
Więc cały skrypt będzie wyglądał tak:
I taki spoób działa ![]()
A cz jest jakiś inny sposób? Dzięki Kuziu za pomoc. To był mój 3 skrypt, który udało mi się samemu npisać ![]() Tylko zostało jeszcze dodanie czegoś takiego, że z pola wybory wybiera się tekst Wiem jak zrobić pole wyboru, ale nie mam pojęcia jak zrobić że po wybraniu pliku żeby weszło do <textarea>tutaj</textarea> Ale sądzę że wtedy opcja <? include('dane.txt') >? nie będzie pasowała Ten post edytował Login 1.04.2005, 06:37:37 |
|
|
![]()
|
|
Po 1 to funkcja include służy wedle swej idei do dołaczania kodu a nie wczytywania plików.
Raczej uzyłbym funkcji fread
Ten post edytował Kuziu 1.04.2005, 13:59:34 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
A jak ten skrypt ma wyglądać w całości? Żeby można było go jescze zapisywać
Ten post edytował Login 1.04.2005, 14:55:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie...
Napisałem specjalnie dla Ciebie skrypt, proszę:
Miłego analizowania... ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
dzięki za ten skrypt
Tylko, że coś u mnie nie działa. I sądzę że coś trzeba zmianić z $directory |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Login @ 2005-04-01 14:27:29) dzięki za ten skrypt Tylko, że coś u mnie nie działa. I sądzę że coś trzeba zmianić z $directory Nie trzeba, a raczej nie wolno dodawać znaku dolara bo to jest opartne na klasie... U mnie działa bez problemu, może tu mam błąd: $s -> Read_dir('file/'); => podajesz tu nazwe katalogu w którym trzymasz pliki. U Mnie jest to file/ Komus innemu też niedziała? A może to znowu *żart?? * - dzisiaj dałem się nabrać już conajmniej 5 razy.. :-D -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Albo czy da się teraz włożyć tekst do takiego furmularza
Kod <input type="text" name="T1" size="20"> tak samo jak się dało włożyć do <texarea></textarea> Ten post edytował Login 7.04.2005, 14:39:44 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Login @ 2005-04-07 13:38:38) Albo czy da się teraz włożyć tekst do takiego furmularza Kod <input type="text" name="T1" size="20"> tak samo jak się dało włożyć do <texarea></textarea>
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:32 |