![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam scrypty ktore potrzebuje mysql a ja sie zabardzo nie znam, no prawie wcale, troche na php, wiec prosze o pomoc jaki sie ustawia wszystko potrzebne aby dzialalo?
![]() ![]() -------------------- -[ GG: 1061448 ]- | Mail: -[marcinsm@interpc.pl ]-
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co chcesz zrobić? Tak wogóle z tego co wiem, to w większości skrytów zostało pomyślane jak to zrobić i jest całkiem niezła dokumentacja!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcialem zrobic sonde w tym i download musze takie cos wypelnic
Nazwa Hosta: Nazwa Bazy Danych: Login: Hasło: Login dla admina: Hasło dla admina baze danych mam pod adrewsem http://interpc.pl/phpmyadmin/ dalej nie wiem co mam zrobic i jak dodac nowy katalog w bazie ![]() jakbys mial gg to byloby lepiej moj jest nizej pozdrawiam i dzieki za pomoc -------------------- -[ GG: 1061448 ]- | Mail: -[marcinsm@interpc.pl ]-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam slackware 9.0, na kernelku 2.4.20 i nie moge uruchomic mySQL-a?
Wywala mi cos takiego wpisuje: mysql.server start Starting mysqld daemon with databases from /var/lib/mysql 030521 16:10:42 mysqld ended pozatym w pliku host.err jest cos takiego 030521 15:32:25 mysqld started 030521 15:32:25 /usr/libexec/mysqld: Can't find file: './mysql/host.frm' (errno : 13) 030521 15:32:25 mysqld ended O co chodzi plik host,frm jest na miejscu? :?: -------------------- ![]() Sklep z gotowymi programami, grami oraz kodami źródłowymi. Zajrzyj na http://www.sklep.virgotech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2003 Skąd: mazury, wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO musisz zainicjalizowac baze danych. poczytaj /usr/share/doc/mysql*/ i tam jest napisane
-------------------- --
Carpe Diem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainicjowac, mam to rozumiec jako = wlaczyc?
Jesli tak to chodzi o to ze mySQL nie chce sie włączyć, ponieważ nie może znależć pliku, wynika to z poprzedniego mojego postu. Tylko dlaczego on go nie chce znaleźc skoro sciezka w konfigach jest poprawna a plik istnieje? A manuale juz czytalem. P.s. Mam mySQL. 3.23.56. -------------------- ![]() Sklep z gotowymi programami, grami oraz kodami źródłowymi. Zajrzyj na http://www.sklep.virgotech.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób tak. Wyinstaluj mysql, może jest o tym wpis w kpackage, jeżeli nie to reistall sys. Potem zainstaluj od nowa ale pomiń mysql'a. Sciągnij sobie najnowszą wersję i zainstaluj samemu!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:59 |