![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co robię źle wzór jest podany wyżej. Wg. tego co napisałem chciałem wyświetlić liczbę 3. Z zamiany {top=adresat} powienien powstać $top['adresat'] a pod zmienną $top['adresat'] kryje się liczba 3 Ten post edytował Mappet 27.03.2005, 01:17:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponuje ci nastepujace rozwiazanie.
1. Sprawdzasz czy string jest wogole wychwytywany przez wyrazenie przez preg_match albo lepiej preg_match_all. 2. Jesli jest wychwytywany to starasz sie go zamienic na proste wyrazenie. 3. Jesli sie uda to probujesz zrobic bardziej skomplikowana rzecz jak zmiana z uzyciem znalezionych wyrazen. Moge ci zagwarantowac to ze jezeli przejdziesz te wszystkie punkty to twoj skrypt bedzie dzialac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy pokażę źródło strony to oprócz HTML'a wyświetla także zamienione zmienne w postaci <?=$cos;?> a przecież nie powinien. Wiec postanowilem wykorzystac funkcje eval. lecz jednak dostaje zwrot w postaci error'a
Cytat Parse error: parse error in c:\usr\krasnal\www\mysql\urzadmista\incl_tpl\wyslij.php(96) : eval()'d code on line 1 String to wynik pobranej zawartości z pliku. Wyglada on mniej wiecej tak. Cytat <div style="position:absolute;top:{top=nr}cm;left:0cm;font-weight:normal"> <div style="text-align:left;font-size:{font_size=nr}pt">Zał. Nr. 8</div></div> Nastepnie zamieniam własne tagi typu {top=nr} na zmienne postaci $top['nr']. I na koniec chcę to przepuscić przez eval. Wszystko tyczy się z góry zdefiniowanego stringu we fragmencie kodu. Nie działa gdy pobieram dane...
Ten post edytował Mappet 29.03.2005, 12:55:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, jedna "niewielka korekta":
BTW: ciekawy pomysł pzdr Ten post edytował trax 29.03.2005, 17:49:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 03:06 |