![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanko - w pliku index.php chcę odczytać zmienna $var, ktora znajduje sie w pliku inne.php. Próbowałem poprtzez file_get_contents(), ale po odwołaniu się do zmiennej w indexie nic sie nie dzieje. przy includeowanu wszystko jest wyswietlane w miejscu polecenia include() i wtedy wyswietla mi wszystkie zmienne z pliku. czy wie ktos jak ten problem rozwiazac? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego służą sesje.
Zmienną, której chcesz używać na wielu stronach rejestrujesz:
Teraz ze zmiennej $zmienna będziesz mógł korzystać na każdej stronie, którą rozpoczniesz od: Oczywiście na początku strony z rejestracją zmiennej też startujesz sesję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
konkretnie chodzi mi o przechowywanie w pliku zmiennej, ktora przechowuje zawartosc menu - sadzę, że odczytanie jakos pliku i "uwspolnienie" wszystkich zmiennych bedzie lepszym sposobbem - tylko czy jest to możliwe?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To stworz plik, w którym trzymasz tylko zmienne i go includuj. I już
|
|
|
![]() ![]() |