![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 11.10.2004 Skąd: 3c Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
Postanowilem zrobic system newsow z panelem administracyjnym na logowanie i mam problem z cookie. System ma taki schemat: (to co po koleji sie ma wyswietlac w instrukcjach, opisalem najpierw w funkcach, zeby sie nie pogubic - wiem, ze moglem co nieco po prostu umiescic w innych zmiennych, ale tak mi wygodniej.. nie znam sie jeszcze az tak na php, zeby to lepiej napisac - dlatego mozecie wrzucic jakie uwagi czy tak w ogole powinno sie takie rzeczy robic.. Ale puki co chcialbym zalatwic sprawe z cooki.)
Szczerze piszac nie bardzo chwytam jak to COOKIE powinienem wtloczyc w moj skrypt. Na razie mam jak powyzej widac tak: ale przy takim zapisie źle dziala mi logowanie (pierwotnie mailem po prostu $pass==$haslo && $nick==$autor) - tzn. co kolwiek wpisze za haslo to mi sie loguje do panelu admin. Do tej pory nie uzywalem cookie tylko inkludowlem sobie drugi plik z tym panelem(i wsyztsko tams ie odbywalo bez zadnych instrukcji) wiec cookie w zasadzie nie bylo specialnie potrzebne, ale teraz wszystko zawarlem w jednym pliku dzieki instrukcji if.. no i np. po wywolaniu akcji w logowaniu index.php?str=admin&ns=1&nz=1 dostaje sie do mojego panelu jednak jak juz chcem zapisac moja tresc z pol formularza robie akcje (do echo zroBione() ![]() EDIT Pewna osoba doradzila mi abym zrobil tow sesjach - ale ja na sesiach sie eni znam i jeszcze nie rozumiem za bardzo jak prawidlowo je uzywac.. To co doedytowalem - zaznaczylem w kodzie - nadal nei dziala jak nalezy... Ten post edytował Volume 16.03.2005, 18:15:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Aby sprawdzić, czy istnieje cookie, trzeba go utworzyć. Potem wystarczy przed każdym działaniem sprawdzić czy cookie istnieje. pozdrawiam edit: co do sesji Ten post edytował Ociu 16.03.2005, 18:54:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:54 |