![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! NIedawno zainteresowałem się (poważniej) sesjami i spróbowałem zabawy z nimi. Co nie co mi tam wychodzi lecz napotkałem pewien problem którego nie wiem jak rozwiązać.
Mam taki formularz (zaprezentuje jego część w którym wybiera się rasę):
Po zarejestrowaniu się wszystko ładnie dodawane jest do pliku users w postaci następującej: login, hasło, rasa. Teraz mam problem jak odtworzyć tą właśnie rasę którą wybraliśmy wcześniej w naszym panelu rejestracji. Jak pobrać dane z pliku?! funkcją GET się nie da bo próbowałem ustawić sesje na GET który pobierał by wysłaną wcześniej jedną z wybranych ras. -------------------- Warsztat: Apache 2.0.52 | PHP 5.0.2 | SQL 4.0.21 | Notatnik | PSP 7.0
Projekty: BanasheeShout v.1.2 ' |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy o to Ci chodzi ale wczytywanie danych z pliku nie jest powiązane z sesjami.
Najpier musisz wczytać zwartośc pliku do stringa:
Później rozbić dane za pomocą znaku który rozdziela dane w pliku jeśli to jest spacja to jak nizej: $tab = explode(" ", $dane); i teraz wszysto masz w tablicy $tab W $tab[0] masz login, w $tab[1] masz hasło, w $tab[2] masz rase. --- ![]() Nastepne braki beda karane ostrzezeniami hwao |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety z tego co wiem potrzebne sa tutaj sesje do wczytania poniważ dokładną rzeczą o którą mi chodzi jest wczytanie z pliku (users.php) do którego zostały wysłane odpowiednie dane z formularza danych o osobie.
Dane zapisywane są w ten sposób nick | hasło(md5) | rasa login i hasło czytane jest przez sesje i rasa też musi być bo inaczej nie działa i właśnie tu mam problem. Nie potrafię utworzyć sesji dla parametru rasa. Proszę o pomoc! Plik session.php
plik funkcje.php
Formularz.php
Nie wiem właśnie w których plikach właśnie ustalić sesje dla $RASA. Proszę o pomoc lub naprowadzenie. Chodzi mi tylko żeby przy użyciu tego skryptu
wstawiało wcześniej wybraną opcje w miejsce $_SESSION["RASA"] bo wszystko łądnie zapisuje się do pliku czyli $user, $haslo, $rasa ale nie jest niestety odczytywane. Proszę o pomoc! -------------------- Warsztat: Apache 2.0.52 | PHP 5.0.2 | SQL 4.0.21 | Notatnik | PSP 7.0
Projekty: BanasheeShout v.1.2 ' |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:38 |