![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 15.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie pytanko mam do was. Chcę, aby na stronie wyświetlała się grafika w zależności od zmiennej.
Mamy komendę np: src="1.jpg" a na serwerze masa plików graficznych od 1 do 100. I teraz w linku chcę przenieść informację, jaka grafika ma się wyświetlić. Np: jest link http://www.domena.pl/index.php?id=7 i po odpaleniu tego linku na stronie pojawi się grafika 7.jpg Jak to wsadzić do src ? Oczywiście trzeba wcześniej request id zrobić to wiem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja coś takiego robilem kiedyś w postaci gifów z nazwami generowanych dynamicznie.
Wystarczyło w .htaccess stworzyć wpis gdzie odnosi się do strony tworzący obraz. Kod RewriteRule ^graf-([0-9]).gif$ grafika.php?id=$1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 73 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście trzeba wcześniej request id zrobić to wiem. Jaki RequestId? Korzystasz z frameworka jakiegoś? Nie wiem jak wyświetlasz HTML. Czy przez system szablonów, czy po prostu prosto z PHP, ale jak to drugie, to:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 10:16 |