![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi, wyciągam z bazy listę i przy każdej linijcie chciałbym mieć przycisk który przenosi odpowiednie dane w inne miejsce w bazie Jak mam zrobić to aby złapać konkretną wartość, konkretną linijkę którą wcześniej wyszukałem w bazie danych, znacie jakieś najlepsze przykłady? lub tematy w których był poruszany temat Przycisk "DODAJ" lub "USUŃ" która oddziałuje do konkretnej wartości z listy z góry dziękuje
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale co DODAJ albo USUN? Przeciez tam nie masz zadnych pol formularza.
Zas jesli mowisz o np. linku usun, ktory to bedzie cos usuwal, to dodawaj do tego linku ID rekordu do usuniecia. A jesli chcesz to robic FORMem, to do kazdej komorki tworz FORM a nie jeden FORM dla calej listy. Wowczas przycisk bedzie dzialal dla tego konkretnego rekordu. Oczywiscie formularz ma wtedy zawierac np. pole ukryte z ID tego rekordu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pole ukryte z ID tego rekordu właśnie coś takiego chodziło mi po głowie tylko nie wiedziałem jak się za to zabrać, chyba potrzebowałem odpocząć od patrzenia w kod po 3 h zrobiłem to prawie od ręki, dzięki wielkie za podpowiedź na pewno pomogło zrobiłem tak Kod for ($i=0; $i < $ile_znalezionych; $i++) { $wiersz = $zadanie->fetch(); echo '<tr>'; echo '<form action="kanban-re.php" method="GET"> <input type="hidden" name="input-h-id" value="' . $wiersz['id'] . '">'; echo '<td class="tabela-n">' . $wiersz['nazwa'] . '</td>'; echo '<td class="tabela-n">' . $wiersz['kod'] . '</td>'; echo '<td class="tabela-n">' . $wiersz['versja'] . '</td>'; echo '<td class="tabela-n"><button type="submit">-</button></td></form>'; echo '</tr>'; } (IMG:https://zapodaj.net/images/1eef087d105cc.png) Ten post edytował neo1020 31.03.2021, 20:49:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:04 |