|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2017 Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć Wam. Potrzebuję waszej pomocy, głowię się, szukam ale lipa.
Przechowuje w ciasteczku tablicę. Gdy jest pierwsze wejście na stronę to tworzę tablicę nową (czyli po prostu jak !ISSET($_COOKIE[""]) tak widzę wygląd tej tabeli (ale możecie podsunąć coś innego). ze Cookie to jest główna tablica a w głównej tablicy są przechowywane podtablice - każda podtablica musi mieć id i dwie wartości czyli coś takiego: array("ID" => array("DATA", "GODZINA)); chodzi mi to abym mógł znajdować element w tablicy po "ID". Czyli powiedźmy mam pierwsze wejście na stronę: if(!isset($_COOKIE['visits'])) { //$current_visits = json_decode($_COOKIE['visits'], true); jak właściwie powinna wyglądać ta pierwsza tablica? $pierwszy_wpis = json_encode(array("ID" => array("DATA", "GODZINA"))); CZY $pierwszy_wpis = json_encode("ID" => array("DATA", "GODZINA")); setcookie("visits", $pierwszy_wpis ); } i zakładając, że już jakaś tam tablica istnieje - jak dodać kolejną? Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale wytłumaczyłem o co mi chodzi. Dziękuje, pomóżcie Ten post edytował swiderek31 18.03.2021, 20:20:43 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
$pierwszy_wpis = json_encode("ID" => array("DATA", "GODZINA"));
przeciez to pluje parser errorem to po co w ogole sie pytasz czy jest ok? Jak dodac nowa tablice? Nie dodajesz nowej tablicy, tylko nowy element do tablicy, jak do kazdej tablicy |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2017 Ostrzeżenie: (0%)
|
ogólnie napisałem.
to mam coś takiego - super - działa: $persons = array("A" => array("11", "22"), "B" => array("44", "33")); a jak dodać do tego kolejne: "C" => array("55", "66") bo sposób poniżej nie działa (wawala błąd), a nie mogę tego wziąć w array bo wtedy wychodzi zupełnie coś innego. array_push( $persons, "C" => array("55", "66") ); JUŻ SOBIE PORADZIŁEM - MOŻE KOMUŚ SIĘ PRZYDA: $array = ['A' => ['1', '2'],'B' => ['3', '4']]; $array = $array + array('C' => ['5', '6']); echo json_encode($array); Ten post edytował swiderek31 18.03.2021, 21:48:35 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
ale kombinacje.... (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
wystarczy dodac to jako kolejny index w tablicy. $array['C'] = ['5', '6']; Ale tak to jest jak zamiast wpierw przeczytac rozdzial o tablicach to lepiej strzelac na pale (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 15:48 |