![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam, czas poszydzić za mnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) .
Piszę pracę szkolną i zagłębiam się w temacie szablonów w php (brrr). Chciałbym, by użytkownik miał wybór szablonu strony a jego wybór był zapisany w bazie. Nie wiem tylko jak pobrać taką strukturę: Kod themes [DIR] | +- szablon1 [DIR] | | | +- themes.php | +- szablon2 [DIR] | | | +- themes.php | +- szablon3 [DIR] | | | +- themes.php | +- szablonX [DIR] | +- themes.php W plikach theme.php zawarta będzie oprawa graficzna (już mam) oparta na CSS. Problem mam z pobraniem struktury i dołączeniem do głównego skryptu. Kombinowałem pobrać tak:
ale nie wiem, co z tym zrobić dalej a chciałbym móc wyświetlić wybór, ustawić temat i zapisać wybór w bazie. Skrypt wykonuje się bez błędów, ale nie wiem, jak wyświetlić wyniki i dokonać wyboru... Ten post edytował Kshyhoo 25.02.2005, 20:56:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze chcesz pobrac do tablicy nazwy katalogow w ktorych sa pliki theme.php tzn. szablon1, szablon2 itd... jesli tak to w warunku w petli while musisz dac sprawdzenie funkcja is_dir(), poniewaz chcesz pobrac tyko nazwy katalogow.
majac tablice dorzucasz sobie na poczatek twoj "Default" tak jak zrobiles, a potem wyswietlasz tablice np w elemencie SELECT html'a np tak:
a potem submitujesz formularz z tym selectem do jakiegos skryptu ktory ci odczyta odpowiednia zmienna $_POST i zapisze w bazie danych |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
To wiem, kombinowałem na wszytskie sposoby i nie mogę załapać.
Próbowałem tak:
ale wywala błędy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wymyśliłem coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 151 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
jak piszesz ze wywala bledy to pokazuj jakie ....
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, po ciężkiej bitwie, jakoś poszło. Efekty mizerne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Jednak jest problem. Nie wszystko co includuję, zachowuje się tak jak bym chciał. Szczegóły tutaj. Chodzi o to, że po wejściu na link Logowanie wcina prawy panel i stopkę. Część skryptu admin.php, gdzie jest includowana klasa:
I sama klasa (wklejam cały, bo ma kilka odwołań):
P.S. Nie patrzcie na layout, to ma służyć nauce php, na sztukę czas przyjdzie później. Ten post edytował Kshyhoo 17.03.2005, 22:25:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:59 |