![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
może ktoś wyjaśnić w jaki sposób jest realizowanie zamiana diva w youtube? Dokładnie chodzi o to że mamy miniaturkę i jak najdziemy to zmienia się w film może ktoś wyjaśnić w jaki sposób można to zrealizować? np. w takim przypadku? chodzi dokładnie o to aby w miejscu diva1 wyświetlił się div2 i jeszcze pytanie w jaki sposób można pobrać id jeśli będzie to wyrzucane z bazy danych np. x razy? Ten post edytował Puchatek320 24.04.2020, 22:03:14 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest podobne rozwiązanie: https://kawalekkodu.pl/na-lenia-i-na-podgla...sectionobserver
Zmień tylko obsługę na hover. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źle się zrozumieliśmy chodzi mi o to:
mam diva test1 i w nim są zawarte 2 divy div1 i div 2 chciałbym aby div 1 miałby wyświetlać obrazek a 2 video chciałbym aby div 1 zmieniał sie w div 2 tak aby po najechaniu zamiast obrazka pojawiało się wideo a nie obrazek. niby można użyć funkcji poster dla video ale nie wiem w jaki sposób po wyjechaniu z video pokazał się znów poster video
Ten post edytował Puchatek320 25.04.2020, 16:32:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokazałem Ci metodę zmiany miniatury YT na video YT, czyli dokładnie to co chciałeś:
Cytat w jaki sposób jest realizowanie zamiana diva w youtube? Dokładnie chodzi o to że mamy miniaturkę i jak najdziemy to zmienia się w film Tyle, że w przykładzie jest to zrealizowane w kontekście innego zdarzenia na stronie. Skoro masz dwa divy: div1 i div2, to w jakim celu div1 ma się zmieniać w div2 po najechaniu? Będziesz miał wtedy 2 divy z video. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chyba łatwiej się nie można tego zrobić? Wyświetla się poster po najechaniu zaczyna się odtwarzanie filmu a po wyjechaniu myszka pojawia się znów poster.
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy 1 <div> z elementem <video>. W nim umieść dodatkowy element, który będzie umieszczony na wierzchu wideo i będzie zawierał poster.
Po najechaniu na główny <div> schowaj poster, włącz wideo. Po zjechaniu pauzuj wideo, pokaż poster. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:25 |