![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z dostosowaniem Skryptu Fancybox do urządzeń mobilnych. Chciałem, aby zajmował ładnie cały ekran na tablecie i komórce, za to na komputerze np 500 px, lub aby dostosowywał się do wielkości zawartości. Zrobiłem to tak, że mam dwie funkcje: Jedna fancybox_100proc(href) dla mobilnych i fancybox_med(href) dla desktopów; Za pomocą css ukrywam jeden link otwierający okno i pokazuje drugi. Poniższa funkcja to zlepek różnych kombinacji. Pare linijek zakodowanych jest abyście widzieli jak już próbowałem. Kod function fancybox_100proc(me) { $.fancybox.open({ src : me, type : 'iframe', opts : { //'autoScale': true, /* maxWidth : '100%', fitToView : false, width : '100%', height : 'auto', autoSize : false, */ // autoSize: false, /*fullScreen : { autoStart: true }, */ 'padding' : 0, 'margin' : 5, 'autoSize' : false, 'width' : '100%', 'height' : '100%', 'transitionIn': 'elastic', 'transitionOut': 'elastic', 'speedIn': 500, 'speedOut': 300, 'autoDimensions': false, 'idleTime' : 0,//czas po jakim znika przycisk zamknij //'centerOnScroll': true, // remove the trailing comma!! iframe : { css : { 'width' : '100%', 'height' : '100%', 'max-width' : '100%', 'max-height' : '100%', 'padding' : 0, 'margin': 0 } } } }); } Jak można zrobić funkcje, żeby formularz otwierany w wyskakującym okienku zajmowął całe okno telefonu. Jest tam dodatkowo przycisk zamykania X który jest poza oknem. Fajnie jak byłby wewnątrz. W fancybox 2.x udało mi się taki ekfekt osiągnąć, ale już fancybox 3.x nie chce współpracować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) używam najnowszego fancyboxa chyba 3,5. Ten post edytował starterrrrr 31.12.2019, 14:59:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:08 |