![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w takiej sytuacji: nie znam JS a potrzebuję uzyskać następujący efekt.
Mam formularz: Kod +----------------------------------------+ | FORMULARZ | | | | [button_1/link_1] | | | | +------------+ | | | input/text | [button_2/link_2] | | +------------+ | | | | +------------+ | | |input/submit| | | +------------+ | +----------------------------------------+ I teraz kliknięcie dowolną ilość razy w [button_1/link_1], powoduje : Kod +----------------------------------------+ | FORMULARZ | | | | [button_1/link_1] | | | | +------------+ | | | input/text | [button_2/link_2] | | +------------+ | | | | +------------+ | | | input/text | [button_3/link_3] | | +------------+ | | | | . | | . | | . | | | | +------------+ | | | input/text | [button_N/link_N] | | +------------+ | | | | +------------+ | | |input/submit| | | +------------+ | +----------------------------------------+ i.t.d Teraz kliknięcie w króryś [button_N/link_N] ( N - numerek input/text ) powoduje usunięcie go z listy. Proszę o pomoc. P.S. Sporo się naklepałem żeby ten rysunek zrobić ![]() ![]() Ten post edytował mike_mech 21.02.2005, 09:48:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <style type="text/css"> .inpt{margin-right: 2px;} .dv{margin:2px;} </style> <script type="text/javascript"> ilosc_inputow = 1; function dodaj(obj) { inpt = document.createElement('input'); inpt.type = 'text'; inpt.name = 'input' + ++ilosc_inputow; inpt.className = 'inpt'; inpt.value = ilosc_inputow; // numerki w inputach btn = document.createElement('input'); btn.type = 'button'; btn.value = 'Usuń'; dv = document.createElement('div'); dv.className = 'dv'; dv.id = 'div' + ilosc_inputow; eval("btn.onclick = function () { usun('" + dv.id + "', this); }"); dv.appendChild(inpt); dv.appendChild(btn); obj.form.appendChild(dv); document.getElementById('ilosc_inputow').value = ilosc_inputow; } function usun(dv, obj) { objs = obj.form.getElementsByTagName('div'); for(i = 0; i < objs.length; i++) { if(objs[ i ].id == dv) { obj.form.removeChild(objs[ i ]); } } } </script> </head> <body> <form> <input type="hidden" id="ilosc_inputow" name="ilosc_inputow"> <input type="button" value="Dodaj" onclick="dodaj(this);"><br><br> <div class="dv" id="div1"><input type="text" id="input1" class="inpt" value="1"><input type="button" value="Usuń" onclick="usun('div1', this);"></div> </form> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie działa,
ale jak nazywaja się kolejne wywyołane pola? Sprawdzam źródlo powstałej strony po pdodaniu pół, ale nic się nie zmienia. -------------------- marko
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpal to to sie dowiesz jak sie nazywaja
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie o takie coś mi chodziło. Mam tylko pytanie. Czy można tak zrobić, aby umieścić to bez elementu <form>
W swoim pliku mam już form, i jeżeli dodam ten skrypt, to utworzone inputy uciekają mi na sam dół strony. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, a czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak zmodyfikować kod, aby dodawał po kliknięcie w "Dodaj", listę rozwijaną z jakimiś elementami?
![]() Edit: Mam kod:
I teraz pytania: Co zrobić aby listy były dodawane z określonymi elementami? Co zrobić aby każda dodana lista miała swoją nazwę np. "list1", "list2", ...? Ten post edytował Kredka29 7.12.2008, 13:24:45 -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Co zrobić aby każda dodana lista miała swoją nazwę np. "list1", "list2", ...? Przyjrzyj się: Kod znacznik.setAttribute('name', 'pole2'); ![]() Cytat Co zrobić aby listy były dodawane z określonymi elementami? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=107951 Wyszukiwarka nie gryzie. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjrzyj się: Kod znacznik.setAttribute('name', 'pole2'); ![]() Chmmm, o ile się nie mylę, to teraz każdej dodanej liście nadaje name="pole2". A ja chciałbym, aby do każdej listy był inny "name" A nie możesz powiedzieć konkretnie?? Wogle nie znam się na JS, a takie coś potrzebuję... -------------------- Mam Windows 7 RC
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chmmm, o ile się nie mylę, to teraz każdej dodanej liście nadaje name="pole2". A ja chciałbym, aby do każdej listy był inny "name" Zgadza się. Poczytaj, jak się łączy łańcuchy tekstowe w funkcjach, to dojdziesz do tego. Cytat Wogle nie znam się na JS, a takie coś potrzebuję... Jak chcesz przejechać choćby 10m samochodem, jak nie wiesz, jak włączyć bieg? Sory, ale musisz mieć chociaż minimalne podstawy, aby coś takiego napisać. Jeśli Ci się nie chcę, złóż ofertę w odpowiednim dziale. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:57 |