![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam wiele rekordów z identyczną datą. Wpisy w bazie nie są dodawane chronologicznie. Baza z przykładowymi danymi: https://pastebin.com/L32J1wpX Baza posiada listę ze zdjęciami, które wyświetlam za pomocą zapytania:
Wchodzę w rekord o id = 19 (id_categories_of_photos = 19) i chciałbym wyświetlić poprzedni i kolejny rekord (z uwzględnieniem dat). Próbowałem takie coś: Prv:
Next:
Ale nie działa. Zwraca błędny wynik. Jak to naprawić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli zdarzają się daty równe, to po pierwsze nie wybierzesz rekordu przed lub po ze względu na nierówność słabą. Musiałaby być nierówność ostra, ale nie na dacie, lecz na kluczu, który wprowadza tą chronologię. Wtedy poprzedni rekord to < i DESC, następny to > i ASC.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
next row
prev row
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja dałbym datę jako timestamp, wtedy możesz wyciągać dane po liczbach co jest łatwiejsze i szybsze od operacji na dacie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 20:50 |