![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Poszukuję pomocy w posortowaniu i zliczeniu wartości takiej tablicy:
Tablica jest wynikiem wszystkich przyjęć i wysyłek wykonanych przez pracowników. A potrzebuję uzyskać tak posortowaną tablicę.
Może mnie ktoś nakierować jak mam się do tego zabrać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Iterujesz po tabeli źródłowej. Sprawdzasz czy wartość klucza booking/shipping istnieje w tabeli docelowej. Jeśli nie istnieje, to dodajesz klucz user o odpowiedniej wartości i drugi klucz booking/shipping o zadanej wartości. Jeśli istnieje to dodajesz klucz booking lub shipping.
Jeśli możliwe jest wystąpienie tego samego magazyniera z booking lub shipping kilkukrotnie, to oprócz dodawania samego klucza booking/shipping należy dodawać do wartości już istniejącego klucza. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2018 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, ale nie wiem jak poradzić sobie z dostępem do kluczy. Jedne co mi przychodzi do głowy dwie zagnieżdżone pętlę foreach, przy zmieniającej się nazwie klucza. Przy próbie
wychodzi bełkot ![]() Podpowiedz mi tylko jak sobie poradzić z tymi g***mi kluczami, a dalej już sobie poradzę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrzebujesz tej wew. pętli.
$v['user'] wyświetli użytkownika, analogicznie zrób dla pozostałych kluczy. No chyba że to jest nie pełna tablica i tych elementów jest tam dużo więcej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:38 |