![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, słuchajcie podczas załączania pliku przez funkcję include czy header podając ścieżkę do konkretnego pliku występuje błąd krytyczny lub brak pliku. Spoglądając na firefoxa adres pozostaje niezmienny czyli usilnie szuka pliku w folderze głównym. Podpowiedzcie coś w załączeniu kod:
plik index
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Dla header podaje sie sciezki URL a nie sciezki fizyczne na dysku.
Na przyszlosc tez podawaj DOKLADNIE jaki masz blad i w jakiej linii a najlepiej CALY KOMUNIKAT BLEDU. Przenosze |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, dzięki za zwrócenie uwagi. Druga sprawa posiadam taki komunikat:
Warning: include_once(page/constants.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\sterowanie\engine\base\connect.php on line 2 Warning: include_once(): Failed opening 'page/constants.php' for inclusion (include_path='C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\sterowanie\engine\base\connect.php on line 2
Oba pliki znajdują się w tym samym folderze. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jezdzisz na sciezkach relatywnych to i sie gubisz...
Albo ogarnij co to sciezka relatywna i wzgledem czego sie ja liczy - liczy sie ja wzgledem pliku glownego, ktory byl odpalony a nie wzgledem pliku w ktorym sie ja wywoluje Albo najlepiej zacznij uzywac sciezek bezwglednych wowczas tak blache problemy poprostu znikna. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw gdzieś na początku stałą z odpowiednią ścieżką i potem z niej korzystaj. Może przyda się uporzadkowanie jakimś nawet mikroframeworkiem. I poczytaj co oznacza bynajmniej.
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi Ci np. o bootstrap-a? Później chciałem go wykorzystać, na razie chciałem się skupić na poprawnym działaniu programu. Ma to być zawieszony na localhoscie panel sterujący Arduino. A tak przy okazji którego microframeworka polecił byś ?
Ten post edytował sereknr1 2.03.2018, 12:54:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, przykładowo o https://www.slimframework.com/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 11:29 |