![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chodzi o edycje danych w profilu użytkownika. Gdy wybieram opcje edycji użytkownika to dane ładnie się ładują i mogę je edytować, ogólnie wszystko działa ładnie. Jeśli jednak popełnię gdzieś błąd podczas wypełniania pola i podczas próby wysłania wszystkiego na serwer proces walidacji wyłapie że coś jest źle wypełnione wtedy zaczynają się schody. Z tego co zauważyłem to pola które nie są "inputami" po przeładowaniu strony robią się puste a pola które są "inputami" nadal są wypełnione danymi tak jak to powinno być. Postaram się pokazać na przykładzie (IMG:style_emoticons/default/nerdsmiley.png) Pola formularza podczas edycji: ID 10 -----> pole inne niż "inputami" User Login admin User Name Artur User Surname Kowalski Mobile 0656938562 ---------------> Zmieniamy na jakiś błędny typu "4325" Wybieramy "dokonaj edycji" następnie dane przechodzą proces walidacji. Dostajemy komunikat że numer tel. jest błędny. I dane w formularzu wyglądają tak: ID ---->PUSTE<----- User Login admin User Name Artur User Surname Kowalski Mobile 0656938562 Czy jest jakaś oczywista przyczyna tego problemu? Dopiero się uczę więc wysłucham każdej mądrej głowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Hasło dla Google: formularz, lepkie pola (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie pola w formularzu mam wyświetlane w ten sposób:
A jak tylko zmienie na coś takiego to nie działa po ponownym załadowaniu stron jak strona się przeładuje. W pierwszym przypadku wszystko działa Wcześniej w kodzie mam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokazujesz szczątkowy kod. Pokaż całość i to co pokazuje raportowanie błędów.
Przenoszę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To na pewno cały kod? Bo teoretycznie jakoś nie mogę się doszukać błędu.
|
|
|
![]()
|
|
Tak, to cały kod. Coś tu jest nie tak ale chyba za mało umiem żeby to naprawić :/ np. Problem jest w miejscu gdzie wybiera się "Permissions". To w komórce wyświetla się to uprawnienie które użytkownik ma nadane czyli kod
niby działa ale jeśli nie wybiore innej opcji tylko zostawie tak jak jest i wyslę formularz to w bazie zapisuje się puste pole. to samo jest w innych polach jeśli będzie inneo typu niż input :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed UPDATE sprawdzasz tylko zmienną $errMSG.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli co powinienem zmienić bo nie bardzo rozumiem? Ogólnie to wygląda tak:
Jak otwieram edycje profilu: (IMG:http://i66.tinypic.com/1y3ker.png) Jak wypełnie źle jakieś pole to z pola "Permissions" robi się puste bo nie jest jako input a jak zmienie na input tak jak reszte a nie liste to dobrze sie wyświetla. (IMG:http://i64.tinypic.com/302s0bb.png) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:58 |