![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od kilku miesiecy pracuje nad forum internetowym poswieconym grze Silent Hill. Zapraszam do odwiedzenia i ocenienia czy funkcjonuje w sposob poprawny oraz co trzeba zmienic lub poprawic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) http://silent-hill.pl/forum-silent-hill-history oczywiscie dodam ze forum jest zrobione samemu od reza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) w ten sposob najlepej sie uczyc jezyka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 883 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardziej skupiłeś się na zapchaniu strony reklamami prawda? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Nie jest to zachęcające, szczególnie gdy taka strona/forum rozpoczyna działalność w sieci. Oprawa graficzna też nie zachęca. Skoro nawet tak trywialne jak ramki tabelek są jako domyślny html. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyta się tragicznie. Tekst za mały, zły font do czytania. Słabe kolory. Poza tym nie znoszę mieć poświaty od białych liter na czarnym tle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytelność rzeczywiście kiepska. Graficznie też jakby sprzed dekady albo i lepiej. Ale to dla mnie nie jest jakieś decydujące, bo ogólnie dzisiejsze rozbudowane skrypty forum są dla mnie przeładowanymi porażkami, a nie fajnym forami.
Z punktu widzenia przeciętnego użytkownika internetu przyzwyczajonego do dzisiejszych portali i szukającego coś o Silent HGill mam obawy, czy ta szata graficzna nie odrzuci go już na wstępie. Ale już za sposób nauki PHP biję brawo. Nic tak nie motywuje jak jakiś projekt, z którego chcemy wycisnąć coś więcej niż tylko odklepać kolejny rozdział w jakimś tutorialu. I samo jego wymyślenie jest nie lada sztuką dla niejednego uczącego się. Powodzenia w dalszym rozwoju. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2012 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsza rzecz, jaka rzuciła mi się w oczy to brak odnośnika do strony głównej w logu forum. Mała rzecz a bardzo użyteczna, ludzie są przyzwyczajeni, że 99% for ma jednak odnośnik w logu.
Druga sprawa - polskie nazwy klas i elementów CSS/HTML. Na początku, gdy zaczynałem programować i czytałem w poradnikach/książkach, że nie powinno sie używać polskich nazw zmiennych itp. trochę uważałem to za bezsens, ale teraz cieszę się, że mam taki nawyk (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poza tym- to co inni napisali wyżej. Ogólnie nie ma tragedii, chodź style.css jest totalnie nieczytelne ze względu na dziwne tabulatory (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ogólnie - sam pierwszy większy projekt jaki stworzyłem to było forum, chyba najlepszy sposób na naukę, bo jest wiele rzeczy których się uczymy - od podstaw po bardziej skomplikowane elementy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Moris299 2.11.2017, 22:03:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 19:37 |