![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) problem wygląda następująco. Stworzyłem plik .html i podpiąłem do niego plik .css. Gdy otwieram bezpośrednio pliczek wszystko ładnie wygląda, arkusz styli wczytany, lecz gdy próbuję odpalić pliczek wpisując w przeglądarkę localhost/... na ekranie widnieje część css-a. Strona nie wygląda tak jak była uruchamiana bezpośrednio z pliku. Najciekawsze jest to, że wszystkie inne podstrony są wczytywane prawidłowo w całości. Próbowałem wielu opcji. Wyprzedzając pytania, pliczek baza.css wrzucony do htdocs, ścieżka przekierowania sprawdzana kilkanaście razy. Head w html-u wygląda tak jak poniżej. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?
<head> <meta charset="utf-8" /> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/> <title> Schronisko 4steps </title> <meta name="keywords" content="psy, opieka, schronisko, karma, wyżywienie, radość" /> <link rel="stylesheet" href="baza.css" type="text/css"/> <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Great+Vibes|Modak|Nosifer|Open+Sans|Revalia|Ribeye+Marrow|Roboto|Work+San s&subset=latin-ext" rel="stylesheet"> </head> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Naprawde wedlug ciebie ma to zwiazek z SEO?? Przenosze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż to najlepiej gdzieś online. Może być jakiś biały znak albo źle pozamykane elementy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem musi być jakiś problem z Apache-m. Skoro prawidłowo wyświetla mi plik html bezpośrednio z pliku, to nie może być żadnych białych znaków albo źle pozamykanych elementów itp. Gdy chcę odtworzyć pliczek w formie localhost/... widnieje sam html. Tak jakby serwer nie mógł odczytać pliku css.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli twoje ... w
localhost/... to: localhost/costam/costaminnego to nic dziwnego ze nie dziala bo wchodzisz juz w katalogi a link do css dales wzgledny. Sciezka do css ma byc podana PELNA a nie wzgledna. Od biedy <link rel="stylesheet" href="/baza.css" type="text/css"/> ps: moje pytanie z pierwszego posta naprawde nie bylo retoryczne (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Wszystko już hula (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Pozdrawiam ;> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:53 |