Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] Zarządzanie kilkoma cms'ami, co z hasłami dostępu?
starterrrrr

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Mam pewien spory problem. Zarządam/doglądam kilkoma cms'ami w przyszłości może będzie więcej.

Potrzebuje mieć dostęp do każdego z nich i to niestety z róożnych miejsc telefon/laptop/desktop etc.

Jakie proponujecie ustawiać dane do tego cms'a, jak to robią inni. Email czyli login jest jeden do wszystkich dla mojego konta, a co z hasłem?

Przez pewien czas miałem wszędzie jedno hasło, ale z obawy przed odczytanuiem/złamaniem ustawiłem kilka znaczków @SDPXO123' i do tego pierwsza mała literka domeny pod któą jest cms'.

Problem w tym, że ktoś może odczytać moje hasło, cms'y sa na różnych serwerach, jakiśinfomratyk może sobie to co wpisuje przy logowaniu zapisać do pliku.

Jak to robią jednoosobowe firmy i filrmy które zatrudniają więcej osób/programistów?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Pyton_000

-----

Np. LastPass.
+Quote Post
starterrrrr

-----

Cytat(Pyton_000 @ 29.08.2017, 12:49:45 ) *
Np. LastPass.

A kolega czytał artykuł "Korzystasz z LastPass? Jak najszybciej zmień swoje hasło" ? http://www.spidersweb.pl/2015/06/lastpass-wlamanie.html

Ten post edytował starterrrrr 30.08.2017, 10:43:15
+Quote Post
Pyton_000

-----

A kolega widział z kiedy ten art? sprzed 2 lat.
Poza tym artykuł odnosi się do zmiany Master Password i dodania 2FA. Nawet jeśli wsadzi tam hasła do 100CMS i ktoś za 100lat złamie te zabezpieczenia to prooszę cie...
+Quote Post
starterrrrr

-----

Cytat(Pyton_000 @ 30.08.2017, 12:07:38 ) *
A kolega widział z kiedy ten art? sprzed 2 lat.
Poza tym artykuł odnosi się do zmiany Master Password i dodania 2FA. Nawet jeśli wsadzi tam hasła do 100CMS i ktoś za 100lat złamie te zabezpieczenia to prooszę cie...

Dziękuje, bede miał na uwadze.

Niewiem czy nie lepije na chgrome zapamiętać hasła, natyelfonie teżmam chrome. Wszedzie w sumie można się zalogować naswoje konto google do przeglądarki chrome.

Mam większe zaufanie do firmy Google. Jest tylko problem, że jak podam gdzieś hasło to moge sie nie wylogowac ukogś na komputerze, + popsuje mu jego pozapisywane zakładki.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:35