![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanie jako początkujący w codeigniterze i zarazem w świecie framework-owania w PHP . Chce dla treningu zrobić projekt w którym będzie kilka kontrolerów, być może w kilku folderach. W dokumentacji Codeignitera przeczytałem ( co chce zrobić ) że :" Każdy podkatalog może zawierać domyślny kontroler, który zostanie wywołany, kiedy adres URL zawierać będzie jedynie nazwę podkatalogu. W tym celu wystarczy dodać regułę w pliku application/config/routes.php, która będzie kierowała do domyślnego kontrolera, kiedy wybrany będzie tylko podkatalog. " . Niestety nie jest tam napisane JAK to zrobić ( a przynajmniej nie znalazłem tego )
Przyglądam się plikowi config.php ale....nie mam pomysłu co gdzie wpisać. Wiem jak ustawić taka sytuację w przypadku jednego kontrolera np $route['default_controller'] = 'welcome'; ale w przypadku wielu puki co nie wiem. Tak wiec...proszę o nakierowanie mnie i z gory dzięki za odpowiedzi ![]() Ten post edytował blackstone 3.07.2017, 13:31:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 1 Dołączył: 28.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz tak:
CODE $route['nazwa_katalogu'] = 'nazwa_katalogu/nazwa_kontrolera'; Od siebie mogę polecić dokumentację. Wiele wyjaśnia ![]() https://www.codeigniter.com/user_guide/general/routing.html Ten post edytował Śledzior 4.07.2017, 12:14:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następującą struktórę kontrolerów . Pierwszy generalny koleje_sudeckie.php ( działa bez zarzutu) który ładuje się automatycznie na stronie oraz drugi który znajduje się w folderze ster o nazwie admin.php. Próbuje ustalić regułę która przełączy się na ten drugi kontroler ale mi się nie udaję.
To reguły w routes.php
Gdy próbuje napiać to precyzyjniej ( jak w przykładzie poniżej) to wówczas kontroler generalny (koleje_sudeckie) nie reaguje na wywoływanie poszczególnych funkcji nie mówiąc o przełączeniu się na ten drugi. Jak przełączyć się na zupełnie inny kontroler niż ten standardowy ![]() ![]() * ks to całościowy folder z codeigniterem ( wolałem pisać ks niż całą nazwę folderu jakby ktoś pytał )
Ten post edytował blackstone 13.08.2017, 21:30:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:02 |