![]() |
![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak dodać zapytanie do URL Masz na myśli jak dodać parametr do urla? Np. żeby zamiast http://url.pl/index.php?a=1 dostać http://url.pl/index.php?a=1&b=2 ? Czyli dodać b=2 do urla? 2. Jak opóźnić część skryptu Co masz na myśli? Możesz podać jakiś prosty przykład przed i po? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK podam łopatologicznie
![]() W html wklejam adres BTC- ten adres jest wysyłany do php gdzie jest doklejany do url i skrypt wykonuje dalej działanie Co do opóźnienia to zależy mi aby pierwsza część skryptu php - czyli pobranie danych z innej strony zostało wykonane od razu a druga część skryptu czyli pobranie z mojej bazy informacji i ich wyświetlenie - wykonało się po x czasie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w PHP każda funkcja jest blokująca, dalszy kod się nie wykona, póki nie wykona się kod poprzedzający.
Masz 2 rozwiązania: 1: niech PHP liczy sobie for(i) do 100 tryliardów, opóźni to resztę o kilkanaście sekund, może minut ![]() 2: a teraz na poważnie: $start = time(); while(true) { if ((time() - $start) > 300) { return false; // opóźnienie dalszego kodu o 300 sekund } } // dalszy kod do przerobienia Ten post edytował freewalker 25.06.2017, 22:25:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2: a teraz na poważnie: Coś jest nie tak, wiem że ta funkcja opóźnia działanie - ładowanie
ale zwraca mi tylko jeden wynik: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast preg_match daj preg_match_all
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co chcesz to opóźniać?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zamiast preg_match daj preg_match_all Dzięki ale to nie pomaga w opóźnieniu dalszej części skryptu A po co chcesz to opóźniać? Powiedzmy że chciałbym aby wyglądało że drugi wynik jest szukany (przez określony czas) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zle sie za to zabierasz. Jak ajaxem lecisz po cos, to nie mozesz dostac cos, wyswietlic to i zaraz znowu dostac to samo. AJAX zwraca ci wszystkie dane naraz, niezalznie czy dajesz tam jakies opoznienia czy nie - wszystko otrzymasz na raz.
Jak chesz miec opoznienie, to zrob je poprostu w js. AJAXem pobierzesz wszystkie dane, a w js daj setTimeout() by wyswietlic reszte danych po jakims czasie. Oczywiscie dobrze by bylo jakby ajax zrocil ci dane w postaci JSON - latwiej to pozniej obrabiac. Cytat Dzięki ale to nie pomaga w opóźnieniu dalszej części skryptu No raczej, ale tak to jest jak osoba odpowiadajaca czyta temat po lebkach ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak chesz miec opoznienie, to zrob je poprostu w js. AJAXem pobierzesz wszystkie dane, a w js daj setTimeout() by wyswietlic reszte danych po jakims czasie. Oczywiscie dobrze by bylo jakby ajax zrocil ci dane w postaci JSON - latwiej to pozniej obrabiac. Dzięki pobawię się tym i zobaczę co wyjdzie - prosto nie będzie bo "skleroza" i trzeba sobie wszystko od nowa przypomnieć ![]() OK - a co z pierwszym moim pytaniem jak dodać do URL ? bo próbowałem już POST, GET, CURLOPT_POST i inne sposoby ale przy tym co podałem w pierwszym poście ni hoho mi nie dokleja do URL
Ten post edytował skleroza 26.06.2017, 10:21:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Kod co miales:
$url = "https://blockchain.info/address/{$_POST['search_id']}"; Jest poprawny. Jedyny problem jaki masz,to poprostu zle AJAXem przesylasz te search_id i tyle. Problem lezy w twoim kodzie js. Z tego co widze to przesylasz tylko wartosc tego pola. Zapomniales o nazwie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod co miales: $url = "https://blockchain.info/address/{$_POST['search_id']}"; Jest poprawny. Jedyny problem jaki masz,to poprostu zle AJAXem przesylasz te search_id i tyle. Problem lezy w twoim kodzie js. Z tego co widze to przesylasz tylko wartosc tego pola. Zapomniales o nazwie. Dzięki ![]() Oto poprawka i działa ![]()
Teraz jeszcze pozostaje mi powalczyć z setTimeout() - zobaczymy co z tego wyjdzie Teraz jeszcze pozostaje mi powalczyć z setTimeout() - zobaczymy co z tego wyjdzie To może zamiast bawić się w opóźnianie ktoś mi podpowie czy da się i ewentualnie jak zrobić coś takiego Pierwsza część skryptu działa już OK. Jak przenieść {$_POST['search']} do innego pliku php np 2.php. W 1.php daję np. coś takiego:
I chciał bym aby w pliku 2php wykonało mi np.:
Ten post edytował skleroza 27.06.2017, 10:21:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:53 |