![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym dokonać czegoś takiego, że korzystając z konsoli (w przeglądarce, nie po stronie serwera), na konkretnej podstronie www wyświetlam zawartość innej strony (z zewnętrznego adresu - tej właśnie strony) i nie ma to być żadne przekierowanie.
np. mam sobie jakiś portal, klikam F12, wklejam do konsoli odpowiedni kod, bez przeładowania/przekierowania strony pojawia mi się zawartość innej, wybranej przeze mnie. A może da się podmienić podstronę (na tej samej stronie). np. mam portal pestkazesliwki.pl, na podstronie pestkazesliwki.pl/mlotek jest młotek, a na podstronie pestkazesliwki.pl/kotek jest kotek. Czy będąc na pestkazesliwki.pl/mlotek, klikając F12 i w konsoli wklejając kod mogę sprawić, że strona tak jakby podmieni mi się tj. wczyta się zawartość pestkazesliwki.pl/kotek czyli w tym wypadku tylko obrazek kotka zamieni się na młotek. Szukałem na zagranicznych forach, ale może mało skutecznie. Czy coś takiego jest możliwe? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Cię powstrzymuje przed tym żeby samemu to sprawdzić?
Otwórz sobie konsole na tej stronie i pobierz źródło innej np. Kod $.get('https://4programmers.net/'); Otrzymasz pewną informację która jest kluczowa do prawidłowej odpowiedzi na Twoje pytanie. Ten post edytował markuz 12.06.2017, 18:48:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Cię powstrzymuje przed tym żeby samemu to sprawdzić? Otwórz sobie konsole na tej stronie i pobierz źródło innej np. Kod $.get('https://4programmers.net/'); Otrzymasz pewną informację która jest kluczowa do prawidłowej odpowiedzi na Twoje pytanie. Z tego wynika, że trzeba mieć jakieś uprawnienia co do tej strony, którą wybieram jako źródło. Ale jednak są osoby, które to obchodzą i normalnie wczytują sobie dowolną stronę ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podasz jakiś przykład? Ew. źródło tej informacji?
Ten post edytował markuz 12.06.2017, 20:25:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Podasz jakiś przykład? Ew. źródło tej informacji? Doinformowałem się w tej kwestii. Jednak polega to na tym, że następuje przekierowanie adresu, ale bez odświeżenia strony. Czy taki przykładowy kod Kod history.pushState(null, null, '/en/step2'); spełnia takie właśnie zadanie?
|
|
|
![]()
|
|
Sorry, nie doczytałem Twojego pytania za dobrze. Myślałem, że chodzi o wczytanie stron z innej domeny.
Tak to jest możliwe i spełnia Twoje założenia. Jednak sam musisz sobie obsłużyć wczytanie tego młotka, np. tak: Kod window.onpopstate = function(event) {
alert('wczytaj tresc dla ' + document.location); }; history.pushState(null, null, "kotek"); history.pushState(null, null, "mlotek"); Ten post edytował markuz 12.06.2017, 22:29:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 46 Dołączył: 10.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci np. o view-source://http://google.com ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:01 |