![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam zaimplementowany skrypt pobierający datę z formularza. Datę w formacie YYYY-MM-DD wrzucam do zmiennej $data. Chciałbym, żeby z bazy wyświetlały mi się tylko wiersze, w których pole data jest równe mojej zmiennej.
Program nie wyrzuca żadnego błędu, a ja nie mam pojęcia co robię źle. Proszę pomóżcie Ten post edytował Hazik 11.05.2017, 16:22:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Twoj kod to jeden wielki blad wiec nie mozliwe ze nie jest rzucany komunikat z tego kodu
or die('Coś poszło nie tak'); Sprawdz dokladniej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj: Temat: Jak poprawnie zadac pytanie oraz przygotowac srodowisko pracy
Pokaż błędy i całość kodu a nie tylko fragment. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błędów brak.
Notice: Undefined index: nasza_nazwa in C:
Ten post edytował Hazik 11.05.2017, 16:46:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli nie widzisz
"Coś poszło nie tak" znaczy ze on w ogole tego kodu nie wykonuje, gdyz ten kod powinien zwrocic taki wlasnie blad. Pewnie wyklada sie gdzies wczesniej Daj dla pewnosci
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń wszystkie @ z kodu, jeszcze raz przeczytaj Temat: Jak poprawnie zadac pytanie oraz przygotowac srodowisko pracy i zastosuj tą wiedzę. Głównie chodzi o fragment:
Kod error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors','1'); Ten post edytował markuz 11.05.2017, 16:52:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zwraca: "Coś poszło nie tak". w każdej innej konfiguracji działa. Chodzi mi o same porównanie daty. To o czym piszesz mam na samym początku kodu, długo przed tym wyświetlaniem.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat w każdej innej konfiguracji działa Nie, w kazdej innej konfiguracji tez ci nie dziala.dobrze,a teraz zamiast or die('Coś poszło nie tak'); wstaw or die(mysql_error()); a zobaczysz blad jaki zwraca ci baza danych -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'WHERE `tabela`.`data` =' at line 1 |
|
|
![]()
|
|
Dobrze, teraz zajrzyj do manuala mysql i zobacz jaka jest kolejnosc ORDER BY oraz WHERE w zapytaniach typu SELECT
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Mistrzu uwielbiam Cię
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz jeszcze poczytaj czym jest sql injection oraz dlaczego nie powinieneś używać rozszerzenia mysql.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:59 |