|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie, w osobnym pliku php pobieram dane z bazy sklepu internetowego i inkluduje je w innym pliku php bloga. Dane sa ok tylko na końcu przykleja mi się znak specjalny :/ np "Udoskonalona perłowa receptura Aloesowego mydła w płynie do rąk, znacząco podwyższona si�..." Html posiada poprawne meta.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 885 Pomógł: 231 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%)
|
Sklep oparty o własny skrypt czy jakieś Magento/Presto etc?
Poszukaj kodu który tworzy opisy w meta tagach, może coś się dopisuje. (jakie powinno być słowo tam gdzie ucina się opis) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Sklep stoi na Opencart i ktoś kto wprowadzał opisy robił kopiuj wklej przez co wpadł tekst z krzakami... ale nawet po wyczyszczeniu tekstu ł wyświetla się jako znak specjalny... zastanawiam się czy można użyć jakiegoś dekodera żeby przekombinował niewłaściwe znaki w ostateczności podmienię je na froncie ale tego nie chciałbym robić...
|
|
|
|
|
|
|
|
mój kod, od razu powiedzcie co zrobiłem górką bo już próbowałem wszystkiego co znalazłem... ps. dlaczego funkcja rand() czesto zwraca mi te same liczby? można na to wpłynąć np przez dodanie aktualnego czasu jako hmm soli?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Napisano ci, bys uzywal funkcji z rodziny mb_
czyli np. nie substr a mb_substr analogicznie reszta funkcji dzialajacych na tekscie |
|
|
|
|
|
|
|
działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
rozumiem że header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); i $desc = mb_convert_encoding($desc, "UTF-8"); moge sie już pozbyć? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Dobrze by strona wysylala naglowek o kodowaniu. Jesli robisz to gdzies indziej, to wywal.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 00:00 |