![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Otóż mam taki problem wyświetlają mi się dane użytkowników serwisu z bazy i jak się w któregoś kliknie to się wchodzi na jego profil. Ja to rozwiązałem taką metodą: "<a href=\"li.php?a=edit&id={$rekord['id']}&data={$rekord['data']}&login={$rekord['login']}&wymarzony={$rekord['wymarzony']}&zlotowka={$rekord['zlotowka']}&dziesiec={$rekord['dziesiec']}&piatka={$rekord['piatka']}&sto={$rekord['sto']}&dwiescie={$rekord['dwiescie']}&piecset={$rekord['piecset']}&tysiak={$rekord['tysiak']}&cena={$rekord['cena']}&zebrano={$rekord['zebrano']}\">Wyświetl</a> </h2></center>"; }. Problem w tym że jak się przejdzie na profil użytkownika to osoba która korzysta z serwisu może w pasku URL zmieniać opisy. Jak można takie coś rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uporządkuj kod. Korzystaj z tagów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Bym mi mógł ktoś napisać jak można takie coś zrobić? Będę bardzo wdzięczny.
Mam taki plik o nazwie zbierajacy.php <?php $connection = @mysql_connect('localhost', 'root', '') or die('Brak połączenia z serwerem MySQL'); $db = @mysql_select_db('baza', $connection) or die('Nie mogę połączyć się z bazą danych'); mysql_query('SET NAMES "utf8"'); $count=4; //wyników na strone $offset=0; //obecnie wyświetlana strona if(isset($_GET['count'])) //jeśli wybrano za pomocą GET ilość wyników { $count = $_GET['count']; } if(isset($_GET['offset'])) //jeśli wybrano kolejne strony z wynikami { $offset = $count*$_GET['offset']; } // zapytanie zwracające ilosc rekordów z tabeli $sql = 'SELECT COUNT(*) FROM `posiadlosc`'; $result = mysql_query($sql); $r = mysql_fetch_array($result); //podział wyników na strony $pages = ceil($r[0]/$count); //wybranie wyników dla bieżących parametrów offset $select = 'SELECT * FROM `posiadlosc` login ORDER BY `id` desc LIMIT '.$count.' offset '.$offset.';'; $q=mysql_query($select)or die(mysql_error()); while ($rekord = mysql_fetch_assoc($q)) { $id = $rekord['id']; $login = $rekord['login']; $wymarzony = $rekord['wymarzony']; $cena = $rekord['cena']; $zebrano = $rekord['zebrano']; $data = $rekord['data']; $zlotowka = $rekord['zlotowka']; $dziesiec = $rekord['dziesiec']; $piatka = $rekord['piatka']; $sto = $rekord['sto']; $dwiescie = $rekord['dwiescie']; $piecset = $rekord['piecset']; $tysiak = $rekord['tysiak']; $remained = ceil((strtotime($data) - time()) / (60 * 60 * 24)); echo "<center><h2>Login: $login. Cena domu: $cena. Opis wymarzonego domu: $wymarzony. Postęp zbiórki: $zebrano Koniec zbiórki: $remained dni <a href=\"li.php?a=edit&id={$rekord['id']}&data={$rekord['data']}&login={$rekord['login']}&wymarzony={$rekord['wymarzony']}&zlotowka={$rekord['zlotowka']}&dziesiec={$rekord['dziesiec']}&piatka={$rekord['piatka']}&sto={$rekord['sto']}&dwiescie={$rekord['dwiescie']}&piecset={$rekord['piecset']}&tysiak={$rekord['tysiak']}&cena={$rekord['cena']}&zebrano={$rekord['zebrano']}\">Wyświetl</a> </h2></center>"; } echo "<b><font color='white'>Strony:</font></b>"; for($i=0;$i<$pages;$i++) //wyswietlanie numerów stron { if($i*$count==$offset) { echo ' '.$i.' '; }else{ echo '<sup><a href="zbierajacy.php?count='.$count.'&offset='.$i.'"> '.$i.' </a></sup>'; //tworzenie odnośnika z odpowiednimi parametrami offset i count } } ?> </fieldset> <style> h2 { background-color: #D08AFF; width: 804px; height: 500px; text-shadow: blue; } </style> Wyświetlają się użytkownicy jak kliknie się w jednego otwiera się plik "li.php" to jest jego kod: <?php $data= $_GET['data']; $piatka= $_GET['piatka']; $sto= $_GET['sto']; $dwiescie= $_GET['dwiescie']; $piecset= $_GET['piecset']; $tysiak= $_GET['tysiak']; $zlotowka=$_GET['zlotowka']; $dziesiec=$_GET['dziesiec']; $zebrano=$_GET['zebrano']; $wymarzony=$_GET['wymarzony']; $login=$_GET['login']; $id=$_GET['id']; $date = $_GET['data']; $remained = ceil((strtotime($date) - time()) / (60 * 60 * 24)); $query = mysql_query("SELECT FROM posiadlosc login='".$login."',zlotowka='".$zlotowka."' piatka='".$piatka."'sto='".$sto."'dwiescie='".$dwiescie."' piecset='".$piecset."'tysiak='".$tysiak."' data='".$data."'wymarzony='".$wymarzony."' zlotowka='".$zlotowka."'zebrano='".$zebrano."' WHERE id='".$id."'"); echo '<fieldset>'; echo "<h1>Moim wymarzonym domem jest: $wymarzony</br></h1>"; echo "<h1>Postęp mojej zbiórki: $zebrano </br></h1>"; echo "<h1>Koniec mojej zbiórki: $remained dni </br></h1>"; Problem mam taki że w adresie url przeglądarki każdy odwiedzający może zmienić treść niektórych punktów na stronie. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj bbcode. Ja bym się raczej martwił że w tym kodzie można zrobić cokolwiek w bazie - sql injection.
|
|
|
![]()
|
|
Temat zamknięty problem rozwiązany.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 21:58 |