![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w momencie przejścia na php5 przestały mi działać linki odnoszące się
do case w switchach... domyślam się że chodzi o $_GET ale nie bardzo wiem za co się złapać... chyba mam dzisiaj ciężki dzień... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... i spore zaległości bo zmienne globalne już dawno zostały wprowadzone w celach poprawy bezpieczeństwa.
href="index.php?page=news&id=12" odczyt : zamiast $page i $id używasz $_GET['page'] i $_GET['id'] -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
like this ?
hmm, nie działa... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej bardziej się to przydaje w formie:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
thx, na moment przed tobą to "odkryłem" ;p
musze się porządnie wyspać... ale, jeśli raz odwołuje się do switcha poprzez $_GET a innym razem poprzez $_POST ? edit.. no tak, $_REQUEST... Ten post edytował ennics 28.01.2005, 15:42:54 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
-Gość_Zak- |
![]()
|
Goście ![]() |
Od niedawna mam problem, którego częściowe rozwiązanie znalazłem w tym temacie, chodzi mi "długie" linki typu ?id=foo&action=bar.
Nie wiem jednak jak ma wyglądać kod, jeżeli chcę zrobić menu. Np plik dzial.php będzie zawieral kod:
to co w takim wypadku powinien zawierać index.php? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:59 |