![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie odnośnie odświeżania strony. Tzn mam strone na np. localhost czy serwerze obojetne. Modyfikuje cos na stronie, jakas zmiana kosmetyczna w css - zlozmy kolor textu gdzies. Po odswiezeniu (najczesciej w google chrome) ta zmiana jest nie widoczna. Musze czyscic historie/cache itd. Wiem ze pliki css sa zapisywane w danych przegladarki ale czy sa jakies wtyczki do przegladarek czy cos innego by przyspieszyc ten fakt(odswiezenie) i za kazdym razem nie kasowac historii?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest na to kilka sposobów.
1. Najłatwiejszy to odświeżanie za pomocą kombinacji klawiszy ctrl+F5 2. Kliknij prawym przyciskiem na przycisk odświeżania w przeglądarce i wybierz odpowiednią opcję. 3. Gdy masz często otwarte narzędzia deweloperskie to wystarczy wejść w ustawienia tych narzędzi i zaznaczyć opcję: Disable cache (while DevTools is open). W tym wypadku w czasie odświeżania musisz mieć otwarte te narzędzia. 4. Ostatecznie można poszukać jakiegoś dodatku do chrome |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Firefox-a. Nie korzysta tak namiętnie z cache jak chrome od pewnego czasu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 42 Dołączył: 10.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też to zrobić tak, z tym że nigdy się to nie załapie do cache, musisz być tego świadomy:
albo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmień nazwę pliku css ;p w <link> to samo. Mi pomogło. Żadne style.css?version=xxx nie pomagało.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:02 |