![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemanko. Chciałbym napisać skrypt php wysyłający plik na serwer openstack. Z tego serwera dostałem token i specjalną ścieżkę dostępu. Komenda curl uruchamana w cli przez ssh działa mi dobrze. Ale po przepisaniu na php wysyłany plik ulega deformacji. Powiększa się z 660kB do 660.29kB albo 660.31kB. Kiedy go potem ściągam na peceta, to po ściągnięciu nie chce się uruchomić w playerze. (Przed wysyłką na serwer chciał. Jest to plik video.)
Oto kod:
Jak go poprawić? Z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz co masz w pliku na początku i na końcu (w edytorze HEX). Być może curl dokleja jakieś swoje nagłówki nie tam gdzie trzeba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A spróbuj wysłać zewnętrzną biblioteką która przy okazji ustawi sama wszystkie potrzebne rzeczy.
https://github.com/guzzle/guzzle Nie wiem czemu ludzie tak lubią się molestowac czystym curlem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@maly_swd faktycznie curl dokleja swój kod. Zrobiłem screena z hex editor. Wszystko przed słowem "RIFF" zostało doklejone w czasie uploadu. Tylko jak teraz unikać tego doklejania?
(IMG:http://i.imgur.com/2nY2xIY.gif) @viking ok, ale ten przypadek nie daje mi spokoju. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
CURLOPT_HEADER
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER , false); albo coś w ten deseń. Albo to: curl_setopt($ch, CURLOPT_NOBODY, true); Albo curl_setopt($ch, CURLINFO_HEADER_OUT, true); nie mam teraz czasu sprawdzić (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował maly_swd 17.02.2017, 17:39:16 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Plik psuje się podczas wysyłania czy podczas pobierania?
|
|
|
![]()
|
|
Wysyłania. Na serwerze docelowym ma 660,21 kB. A jak wysyłam curlem z terminala, to ma normalnie 660kB na serwerze docelowym.
|
|
|
![]()
|
|
http://php.net/manual/en/function.curl-setopt.php
Dokumentacja mówi o CURLOPT_HEADER Jeśli nie działa u Ciebie to coś masz źle ustawione. Albo serwer z którego to pobierasz dodaje nagłówki no to jeszcze CURLOPT_VERBOSE na false lub 0 |
|
|
![]()
|
|
curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 0);
curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, 0); nie pomaga. Spytam admina tego serwera, może wie, co jest grane. To jest lokalizacja w chmurze, a nie wiem, czy to nie jest odbierane przez php curl jako proxy. Przy proxy ten HEADER ma się ponoć jakoś inaczej zachowywać. Poza tym odkryłem php api dla openstack. Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.09.2025 - 07:28 |