![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy rozsądne będzie hurtowe rejestrownie zmiennych poprzez
wczytanie tablicy $_POST tym sposobem ?
kodu jeszcze nie sprawdzałem w działaniu... Ten post edytował ennics 27.01.2005, 20:04:27 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie nie będzie to rozsądne bo każdy sobie będzie mógł stworzyć taką sesję wysyłając przez post swoje zmienne. Nawet będzie mógł zmienić już istniejącą sesję na swoją wartość.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki olo,
hmm, jest jeszcze opcja tego typu że w formularzu którym przesyłam zmienne użytkownicy nie zawsze wypełniają wszystkie pola - ergo, nazwy zmiennych są przesyłane ale brak w nich wartości... czy wtedy w sesji pojawią się puste zmienne ? jak ustawić pętle żeby nie dopuszczała do rejestrownia "pustych" zmiennych ? edit. Cytat każdy sobie będzie mógł stworzyć taką sesję wysyłając przez post swoje zmienne. Nawet będzie mógł zmienić już istniejącą sesję na swoją wartość. hmm, nie wiem czy dobrze rozumuję. tablica $_POST jest już "określona" przez formularz, jak można przesłać do niej dodatkowe dane ? pozatym, dane wynikowe nie mają wpływu na działanie aplikacji, jeśli użytkownik je zmieni pojawią się błędne wpisy w bazie danych i błędnie wygenerowny dokumnet .rtf (.doc) Ten post edytował ennics 27.01.2005, 20:30:28 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
albo
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
invx, dzięki za odp (przyda się
![]() ![]() pisałem w kontekście wypowiedzi sf. btw, sprawdziłem, niby działa coś w tym sytlu
ale jak przechodzę do następnego okna to wysypuje się wszystko (wygląda to tak jakby niszczyło całą sesjie) i wraca do okna logowania ![]() Ten post edytował ennics 27.01.2005, 20:44:24 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
bo $_SESSION nadpisuje pusta $_POST
musisz dac warunek
P.S. a jak by nie szlo to jeszcze isset() dozuc w warunku Ten post edytował invx 27.01.2005, 21:01:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ennics @ 2005-01-27 20:18:23) Cytat każdy sobie będzie mógł stworzyć taką sesję wysyłając przez post swoje zmienne. Nawet będzie mógł zmienić już istniejącą sesję na swoją wartość. hmm, nie wiem czy dobrze rozumuję. tablica $_POST jest już "określona" przez formularz, jak można przesłać do niej dodatkowe dane ? pozatym, dane wynikowe nie mają wpływu na działanie aplikacji, jeśli użytkownik je zmieni pojawią się błędne wpisy w bazie danych i błędnie wygenerowny dokumnet .rtf (.doc) Można zrezlizować takie coś za pomocą fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Możesz wysłać co chcesz. Dlatego też zostały wprowadzone tablice globalne takie jak $_GET, $_POST. Ty poprostu chcesz hurtowo przekierować wszystko co wysyła się za pomocą POST do sesji, bez jakiejkolwiek kontroli co jest wysyłane. Także wszystkie skrypty spamerskie operują na tym działaniu fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Chyba nie myślałeś, że skrypt wchodzi na stronę, wypełnia pola i wysyła posta? ![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
hehe, nie sf, taki naiwny nie jestem
![]() tak będzie dobrze:
Ten post edytował ennics 28.01.2005, 11:30:11 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:16 |