![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dlaczego dziewczyny i chłopaki nie działa mi takie cuś?
$KZamNetto i $KZamData to są tablice |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RTFM!
Cytat(Święty Manual) Używając $_SESSION lub $HTTP_SESSION_VARS nie ma potrzeby używać funkcji session_register()/session_unregister()/session_is_registered().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
zdaje ci się tylko , ze nie ma potrzeby
zbudowałem system raportowania, gdzie na jednej z podstron ustawia się parametry , z ktorymi ma się generować raport z bazy danych następnie niektore ze zmiennych sesyjnych są przetwarzane dalej. Jeśli podczas jednego zalogowania , czyli bycia w sesji , zachciałoby się wywołać raport z innymi parametrami pozatym odpowiadaj na pytanie , a nieściemnia arogancko RTFM ok? chodziło mi tylko o przypisanie do zmiennej sesyjnej $_SESSION['KZamNetto_'][] = $KZamNetto; jakiejs zmiennej tablicowej działa mi takie coś $_SESSION['KZamNetto_'][1][] = $KZamNetto; zastanawiałem się tylko dlaczego akurat tak, zeby w kolumnie była [1], hm i proszę odpowiadaj na pytania , a nie sciemniaj , bo jesli jest jakas funkcja session_register (), to po cos ona jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
a jak używam innego wzoru na tablice
i chciałbym wyświetlic 3 komorkę jak powyżej (zaznaczam , że $tablica może mieć tysiące rekordów (nie mogę korzystać z twojego schematu na tablice )
myślę, że dasz radę mi pomoc Ten post edytował polibode 27.01.2005, 11:51:34 |
|
|
![]()
|
|
No ale ustawiając:
I jeśli w $_SESSION['pole'] nie było wcześniej żadnego elementu to ta tablica jest ustawiana na pozycji 0, a Ty w następnej linijce próbujesz wyświetlić zawartość z pozycji 2, która nie istnieje... Ta tablica będzie na pozycji 2 dopiero po 2 odświeżeniach strony, ale to chyba bezsens zapychać sesje takimi samymi tablicami... A może chodzi Ci o $_SESSION['pole'][0][2]? Ten post edytował crashu 27.01.2005, 13:18:02 |
|
|
![]()
|
|
powiem ci tak : mam coś takiego ->
(niestety nie działa to )(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) i teraz chciałbym aby zmienne tablice , które wyrzuca zapytanie zatrzymane zostały w sesji i aby za drugim razem juz nie potrzeba było pobierac informacji z bazy danych co niestety niewątpliwie strasznie spowalnia proces wyświetlania dzieki, licze na pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:54 |