![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hejka, mam dwie entity w relacji OneToOne i chcialem stworzyc forma, ktory za jednym zamachem zapisze mi obie entity.
Z kazda oddzielnie nie ma problemow, tworze EnityType dla kazdej z nich, w niej definiuje pola i wszystko smiga ladnie. Ale chce w Entity2 zawrzec rowniez pola z Entity1 Myslalem ze to sie nada i konstrukcja ala
No i niby formularz sie wyswietla ladnie, tak jak chcialem, ale gdy przechodzimy do zapisu to dostaje blad: Cytat Expected argument of type "SomeBundle\Entity\Entity1", "array" given Wiem co ten blad oznacza, znaczy ze on dla Entity2 dla pola bedacego Entity1 probuje przypisac tablice reprezentujaca Entity1 zamiast obiekt powstaly z tej tablicy. Idzie to jakosc rozwiazac czy musze to robic zupelnie inaczej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Tworzac pole typu EntityType jako pole otrzymuje select z wyborem entity jaka chce przypisac do tego forma. A ja nie chce select, tylko chce subforma, gdzie moge wypelnic wszystkie pola tej subEntity
edit: dobra, chyba kumam, zbyt doslowonie potraktowalem twoje EntityType (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 7 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie miałem tutaj na myśli entity, Weź sobie tam wpisz prawdziwą nazwę entity którą chcesz wykorzystać np. Entity2Type::Class.
Jako ten parametr dodajesz FormType np. AddressType::class. |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzieki, wszystko hula (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Być może będziesz musiał te dane pobrać ręcznie z requesta i utworzyć ręcznie ten obiekt i go dodać do bazy, jeszcze tego nie robiłem w symfony.
|
|
|
![]()
|
|
Problemem bylo ze przy insert musialem recznie stworzyc pusta subEntity i na niej zrobic persist() przed flush. Dla edycji juz tego nie trzeba bylo robic
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:25 |