![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 6.12.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w tabeli kilkanaście pól które mogą być puste albo zawierać coś, jak teraz jak jest puste pole to wyświetlić na stronie 'brak danych' czy pozostaje mi tylko dla każdego dać
czy jest jakieś lepsze rozwiązanie? do głowy przychodzi mi jeszcze napisanie funkcji w stylu
ale nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie? Ten post edytował arturpiotrowski 11.12.2016, 23:39:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 40 Dołączył: 2.06.2016 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może bardziej optymalnie będzie operować na tablicy / obiekcie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 18 Dołączył: 5.02.2016 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie funkcja, którą autor napisał, robi to samo co moje warunki (niczym się nie różnią, po prostu mój kod pozbawiony jest klamer). Jeśli będziesz miał 50. pól, to i tak funkcja wykona 50 warunków.
Już lepiej byłoby tutaj zrobić jakąś pętlę, ale to wciąż te same warunki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat niczym się nie różnią, po prostu mój kod pozbawiony jest klamer I po raz kolejny jestes na bakier ze standardami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Wersja autora z klamrami jest lepsza od twojej. Jesli bardzo chcesz sie pozbyc klamer wowczas uzywasz ?: $text1 = !empty($pole1) ? $pole1 : 'Brak danych'; albo jeszcze krocej w php7 $text1 = $pole1 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) 'Brak danych'; Ale jak juz wspomnial emstawicki tutaj ewidentnie powinna byc tablica. ps: (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) to sa dwa znaki zapytania tylko bbcode to zamienia :/
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 16:06 |