|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Chce zrobic prosta strone z baza SQL aby moc kontrolowac moich pracownikow. Na stronie mamy do wyboru co zaczyna robic, jaki produktm jaka praca z nim zwiazana oraz czas rozpoczecia tej pracy. Dane te zostaja wyswietlone oraz przycisk "Zakonczone", ktory to ma wprowadzac date zakonczenia dla danego produktu: Oto moj kod: * tijd aan- czas start *tijd uit - czas stop
po kolumnie Tijd aan chce dodac Tijd uit (czas zakonczenia) z przyciskiem, ktory doda czas zakonczenia do odpowiedniego 'id' mecze sie z tym juz 3 dni, google tez nie pomoglo. Prosze pomozcie jak do dokonczyc. Z gory serdecznie dziekuje pozdrawiam skonec
Powód edycji: [Kshyhoo]: bb-code
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że |
1. usuń wszelkie @, bo tłumią wyświetlanie błędów.
2. włącz wyświetlanie błędów, np. na początku kodu: 3. żeby dodać coś do bazy, najlepiej dodać to przez formularz, czego brakuje w Twoim kodzie. 4. MySQL to przeżytek, najlepiej użyj PDO ew. MySQLi. PS. Używaj właściwego bb-code do kodu PHP. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.12.2016 Ostrzeżenie: (0%)
|
dziekuje za szybka reakcje
faktycznie bede uzywal bb-code, o wiele czytelniej wyglada wyswietlanie bledow mam w calym kodzie mam tez wprowadzanie do bazy przez formularze- to juz opanowalem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mecze sie teraz z ta tabela i dodaniem do niej przycisku ktory wprowadzi czas ukonczenia dla danego id to juz jest dla mnie zbyt trudne ;/
Powód edycji: [Kshyhoo]:
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem, czy masz formularz, bo w Twoim kodzie go nie ma. Z formularza musisz przekazać ID zakończonej operacji i przy pomocy WHERE id=$id zapisać w bazie. Innymi słowy, tam gdzie masz "Zakonczone" musisz przekazać ID tejże czynności.
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem, czy masz formularz, bo w Twoim kodzie go nie ma. Z formularza musisz przekazać ID zakończonej operacji i przy pomocy WHERE id=$id zapisać w bazie. Innymi słowy, tam gdzie masz "Zakonczone" musisz przekazać ID tejże czynności. Myslalem o czyms takim na zakonczeniu kodu, ktory wczesniej podalem:
ale to nie dziala, nie rozumie co robie zle ;/ |
|
|
|
|
|
|
Nie musisz cytować każdej mojej wypowiedzi.
Kod musi być uniwersalny, więc Twoje rozwiązanie jest złe. Przecież nie będziesz dodawał osobnego zapytania do każdej czynności - tym bardziej, że JS jest widoczny w kodzie strony, co stanowi niejako zaproszenie do modyfikacji przez nieuprawnionych. To powinno być na zasadzie: gdzie przekażesz ID czynności do zakończenia. Potem odbierasz, wrzucasz w zapytanie i do bazy. |
|
|
|
|
|
|
|
wczoraj wlaczylem do pozna w nocy, nie opanowalem
tu jest moj caly kod, prosze pomozcie jak to zrobic
jak zmodyfikowac linijke z ******* aby po kliknieciu dodac czas zakonczenia odpowiednio do danego ID. Funkcja klik() dodaje tylko czas, ale nie do danego ID raz jeszcze dziekuje za pomoc pozdrawiam P.S. prosze o wyrozumialosc za kod, jestem naprawde poczatkujacy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 342 Pomógł: 15 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zacznij od PDO i bindowaniu parametrów a nie brnij w ten kod dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
nawet nie wiem co to znaczy...
to ma byc strona dla 3pc bez dosteu do internetu, tylko lokalnie wszystko na to co osiagnalem dzieki google jestem zadowolony, dziala to co mialem osiagnac potrzebuje tylko ostatniego elementu i bede zadowolony, nie jestem programista |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Na Kliknięcie musisz wykonać zapytanie update... Where id=twoje id i tyle. Tylko musisz je wykonać po stronie php a nie js które działa w przeglądarce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Onclick wywoluje funkcję js a u Ciebie jest to funkcja PHP. Nie mają ze sobą nic wspólnego. Wyślij normalnie formularz i w nim wywołaj.
|
|
|
|
|
|
|
|
przepraszam Panowie dalej nie rozumie
czy moglby mi ktos dopisac to co mi brakuje, ciagle kombinuje ale nic z tego ;/ raz jeszcze dzikeuje za pomoc |
|
|
|
|
|
|
Najprostszy przykład.
|
|
|
|
|
|
|
|
tak ja to wiem, jest nawet ten przyklad w moim kodzie.
ale jak dodac w tej tabel, na koncu przycisk typu submit, ktory zapisuje wartosc ktora nie zostala wproadzona- czyli NOW()- taka wartosc chce dodac do sql- jako' tijd_uit ' juz sie dowiedzialem ze onclick tu nie zadziala, ale na co zmienic, nie mam pojecia dalej sie nad tym glowie .... P.S. ciezki jestem nie?? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) JEST!! uporalem sie z tym, ale nie do konca. teraz dodaje mi tijd_uit do wszystkiego ;/ nie wiem jak
ustawic do jednego id tam gdzie zostal przycisk wcisniety ;( oto co poprawilem:
ponownie dziekuje za wszelka pomoc Ten post edytował skonec 13.12.2016, 19:26:16 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 14:08 |