![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, muszę kiedyś podciągnąć swoje umiejętności w php ale dziś niestety nie jest ten dzień i proszę o wskazówki jak najlepiej obrobić ARRAY który zwraca takie wartosci.
Chcę wyświetlić część wartości na mojej aplikacji SmartHome (PHP, HTML) jak to ugryźć. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz wkleić ten kod dokładnie tak, jak wyrzuca go print_r, czyli z nowymi liniami i wcięciami? (zajrzyj w źródło strony lub ustaw Content-Type: text/plain)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym co to znaczy obrobić?
Co potrzebujesz robić z tymi danymi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ta lista zawiera dane które być może w przyszłości będę chciał wyświetlić ale obecnie tylko kilka wartości Chcę wyświetlić to w możliwie najprostszej postaci.
echo "Miasto"; itd np miasto, wilgotność, pogoda, temperatura. Kod php ok ale jak właśnie najlepiej pobrać te dane i wyświetlić je bez bawienia się w pętle. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam sobie zrobiłem z wcięciami, bo zignorowałeś moją prośbę.
Powiedz jakie dane chcesz dokładnie pobrać, bo ciut ogólne to Twoje pytanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby wyświetlić wartość tablicy to nie powinieneś mieć z tym problemu po prostu:
np. nazwę miasta: czyli każde Array() to nowy poziom tablicy. gdy wpiszesz To wyświetlą ci się wszystkie wartości dotyczące miasta. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź czyli aby dostać się do
Nie działa. Jak dostać się do takiego elementu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zjadles coord... naprawde tego nie widzisz?
|
|
|
![]()
|
|
Kilka kombinacji nic z tego nie działa poza pierwszą linią. Wybaczcie ale nie rozumiem Array staram się opanować zbyt dużo języków programowania na raz ale zawsze tablice nie były moją mocną stroną. Ten post edytował designez 18.11.2016, 22:25:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@designez
jak czytasz tablice które drukujesz przez print_r lub var_dump to jeżeli nie używasz znaczników do preformatowania kodu <pre>, to czytaj kod przez ŹRÓDŁO STRONY. Prawym guzikiem myszy -> Źródło lub CTRL + U. Lub korzystaj z takich narzędzi jak: http://phpbeautifier.com/beautify.php gdzie po wklejeniu kodu masz ładne drzewo z tablicy. Jest mniejsza szansa na popełnienie błędu przy szukaniu danej wartości tablicy, która jest głęboko zakorzeniona. Tablice nie są twoją mocną stroną? A obiekty? Ten post edytował Tomplus 18.11.2016, 22:28:47 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki stronką którą mi podałeś znacznie pomogła bo informacje jakie zassałem z API to sporo kodu a Notepad c++ fajnie podświetla gdzie kończy się nawias (tablica)
Czekałem na wskazówki nie chciałem budować klasy bo jest możliwe obsłużenie tego poprzez JSONA? Fajnie można to zrobić poprzez regex i obudować w klasę albo prostą fuunkcję do tego celu używam zawsze http://regexr.com/
Sprawa się bardziej komplikuje kiedy chcę wyświetlić wiele informacji np. pogoda na jutro + dziś i zakresy temperatur. Jeszcze raz dzięki za pomoc Życzę miłego weekendu Ten post edytował designez 18.11.2016, 22:57:42 |
|
|
![]()
|
|
Fajnie, że dałeś Tomplusowi "pomógł" za to, że powtórzył to, co ja wcześniej napisałem <brawo>
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:18 |