![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam następujący problem: próbuję przesłać zmienną poprzez GET i za każdym razem w pliku docelowym pojawia się: Notice: Undefined index: nazwa in Notice: Undefined index: sku in wiem, że oznacza to iż zmienne są puste i głowię się dlaczego. Szczegóły: w pliku x pobieram dane z bazy w postaci tablicy asocjacyjnej i zapisuje poszczególne wiersze pod zmiennymi $nazwa i $sku. Po czym w pliku y (inex.php) za pomocą require ładuję plik x . W tym momencie zmienne działają i wyświetla się lista produktów z tytułami generowanymi ze zmiennej $nazwa. Następnie klikając w tytuł ($nazwa) chcę przenieść się do pliku test.php (docelowo szczegóły produktu) gdzie pojawiają mi się powyżej wspomniane błędy. Próbowałem też sesji i zawsze to samo. Proszę o wyrozumiałość i pomoc. Poniżej załączam kod pliku x
Plik test.php (docelowa strona szczegółów produktu)
Zmieniłem kod w pliku test.php i błąd zniknął natomiast nadal nie mogę wyświetlić przesłanych zmiennych (wyświetla się pusta strona)
Nie wiem czy ma to znaczenia ale kożystam z netbeansa Ten post edytował dawid17 21.10.2016, 01:58:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link powinien mieć postać test.php?sku=$sku&nazwa=$nazwa albo oczywiście rewrite.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Link powinien mieć postać test.php?sku=$sku&nazwa=$nazwa albo oczywiście rewrite. zmieniłem link. Wygląda tak ale nadal to samo ;/ kolejna noc nie przespana;/
wydaje mi się natomiast że te zmienne są wysyłane ponieważ po kliknięciu w link w adresie pojawia się http://localhost/maluszek/strona/test.php?sku=9&Śpiochy Ten post edytował dawid17 21.10.2016, 07:39:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 1 Dołączył: 27.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że poprawny jest zapis 2 chociaż lepiej było by przekazać id produktu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A może lepiej tak?
? Dzięki mistrzu. Dwie noce nie przespane. uratowałeś moją rodzinę i nareszcie dziecko będzie miało tatę a mama męża (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:47 |