![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam mały problem lecz na tyle juz w głowie sobie namieszałem że nie daje rady go rozwiązać
![]() Mianowicie chodzi mi o usuwanie zdjęć z wybranego katalogu(czyt. folderu) Mam taki kod:
odpowiedzialny jest on za wybór danego folderu ( foldery zapisane są w MySQL ) kolejnym krokiem jest wyświetlenie zawartości wybranego wcześniej folderu/katalogu/czy jak kto woli
Do tego czasu wszystko działa jak należy. Teraz pojawia się problem z usuń-foto-3.php
skrypt niestety nie usuwa zdjęcia. BA nie robi nic po za wyświetleniem pustej strony. Widzi ktoś gdzieś błąd ? Z góry dziękuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kliknieciu w link zdjecie zostanie wyslane getem a nie postem. przed wstaw sobie Dodatkowo w Twoim przypadku zdjecie bedzie stringiem, a nie tablica wiec petla: jest dodatkowym błędem. No i warto tutaj wspomnieć, że skrypt w takiej formie umożliwia usunięcie dowolnego pliku na serwerze. Ktoś może np sobie spreparowac url usun-foto-3.php?zdjecie=../../../index.php Ten post edytował kapslokk 9.10.2016, 11:59:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 24.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potwierdziłeś tylko to, co pisał kapslokk. Dane są wysyłane metodą GET zatem isset($_GET['zdjecie']) daje true, a POST false. Dodatkowo używasz przestarzałych funkcji mysql.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:59 |