Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS]Bootstrap 4 na produkcji?
viking

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Takie szybkie pytanie. Czy Bootstrap 4 nadaje się już do użytku produkcyjnego? Może ktoś z was korzysta na codzień i może coś więcej powiedzieć. Wiem że alpha i w ogóle ale nigdy nie wiadomo.

Ten post edytował viking 30.09.2016, 14:46:50
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Comandeer

-----

Tzn rzeknę tak: taka z tego alpha jak z Angulara 2.0 była (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Więc użyć się da. Ale czy jest sens? Prawdę mówiąc patrząc na większość zmian (nowe typy nagłówków, zalecanie dołączenia całej biblioteki do… pozycjonowania tooltipów, zerżnięcie utility classes z MDL, zrobienie z normalize.css drugiego sanitize.css…), to mam wrażenie, że chcą jeszcze bardziej zrobić rozwiązanie dla wszystkich – co wiadomo jak się zawsze kończy.
+Quote Post
viking

-----

A jak było z Angularem bo nie jestem na bieżąco? Wieczna beta zapewne?
Generalnie na v3 i tak korzystałem zawsze z SASS. Dołączałem tylko niezbędne komponenty. Tu oczywiście będzie to samo. JS buduję przez Babelify i z tego co widzę v4 jest już lepiej napisana. Przy takim podejściu raczej nie powinno być większych problemów. Tylko czy nie ma np. krytycznych błędów w gridzie?
+Quote Post
Comandeer

-----

Nie no, Angular już z tydzień jak nie dłużej stabilny (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Co do krytycznych błędów w BS4: prawdę mówiąc nie wiem. Musiałbyś pewnie sprawdzić na żywca (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
gitbejbe

-----

Robię teraz szablon na themeforesta i też grubo zastanawiałem się czy użyć v4. W platformie widać, że są już pozycje tworzone na v4, więc widocznie da się. Mimo to ja zostaje przy v3. Nie przejmujesz się, że np za tydzień wyjdzie coś nowego a Ty będziesz musiał to koniecznie zaimplementować - pół biedy jeśli nie ma problemów z kompatybilnością, druga sprawa v4 wisi już dłuuugo jako alpha a nadal nic nie wiadomo chociażby o przybliżonej dacie ukończenia. Jak wyjdzie, na pewno się przesiądę, ale obecnie dla komercyjnego projektu nie odważyłbym się tej wersji użyć.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:58