![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kod, jest to fragment logowania.
if sprawdza czy haslo jest poprawne i czy w tabeli mailkod jest pusty (uzytkownik dostaje go na maila i ma wkleic) ale wlasnie z tym wklejaniem mam problem if dziala poprawnie, wyswietla nawet formularz do wklejenie kodu ale to co ponizej jakby nie istnialo... nacisniecie submita powoduje powrot do pliku glownego, a nie dospianie w bazie kodu i wyswietlenie komunikatu... czy mogę osadzić formularz w ifie tak jak to zrobilem? bo na chwile obecna tutaj upatruje problemu, ale nie wiem jakie byloby alternatywne rozwiazanie..
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze dobrym zwyczajem jest sprawdzanie czy są dane w $_POST i czy są takie jak się spodziewamy na początku skryptu i w zależności od nich wyświetlanie formularza jeśli danych nie ma albo informacji o powodzeniu przetwarzania jesli były. Po drugie nie jestem pewna, czy to sprawdzanie powinno się odbywac za pomocą
EDIT: Tu sobie poczytaj o przesyłaniu wartości z kontrolki button do tablicy $_POST: http://php.net/manual/en/reserved.variables.post.php Ten post edytował JoShiMa 25.09.2016, 13:14:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 133 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wcześniej user musi wpisać dane do logowania - login i haslo
i tutaj tez sprawdzam i to działa bez zarzutu potem albo loguje usera, albo wyrzuca informacje o błędnym haśle lub loginie, albo pokazuje okienko w którym trzeba wpisac kod wysłany mailem (to ten fragment wyzej o ktory ptam bo nie działa) okienko sie pokazuje, ale po nacisnieciu submita wyrzuca na strone glowna logowania...to co dalej jakby nie mialo znaczenia...nawet zwyklego echa nie wykona... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba nie do końca rozumiem. Wyrzuca Cię formularz do okna logowania a nie do strony w której masz obsługę formularza. Tak?
EDIT no i w wierszu nr 65 masz błąd. Ten post edytował JoShiMa 25.09.2016, 19:54:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:05 |